Pentru o seară, cea mai mare clădire administrativă din Europa, Palatul Parlamentului, va fi de nerecunoscut. 104 proiectoare vor decora suprafaţa de proiecţie şi vor transforma fațada impresionatei instituții, într-unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping. Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 19.00, are loc competiția „iMapp Bucharest 2016”, în Piaţa Constituției din Capitală. Intrarea este liberă, iar echipele finaliste sunt Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia şi Ungaria. Juriul va fi format din personalităţi marcante din industria audiovizuală internațională. Spectacolul va debuta cu un concert susținut de celebra artistă Roisin Murphy, nume sonor al muzicii electro pop. În deschidere, vor performa Golan & Orchestra. După ora 22.30, începe show-ul iMapp, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume.

Alte evenimente

În acest weekend se deschide maratonul cultural „București, al 6-lea element”, o serie de spectacole cu acces liber. Sâmbătă, de la ora 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu, în curtea interioară, are loc spectacolul în aer liber „Salut D’amour”, un concert de muzică romantică susținut de cvartetul de coarde „Essence”.

Franța în bucate

Cea de-a treia ediție a „Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea gastronomiei”, ce se desfășoară între 23 și 25 septembrie, la București, le aduce românilor oferta turistică gastronomică a Franței. La eveniment vor fi prezenți atât chef-ul Yazid Ichemrahen, campion mondial în patiserie și înghețată, cât și Florence și Daniel Cathiard, proprietari ai domeniului viticol Château Smith Haut-Lafitte. Evenimentul va avea loc la Reședința Franței.