Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi seara, la România Tv, că unul dintre partide ezită să dea un răspuns clar legat de susținerea moțiunii. Liderul liberal nu a vrut să spună care este acel partid, dar a sugerat că este vorba despre Pro România. Victor Ponta a negociat puternic cu lidera PSD Viorica Dăncilă, iar una dintre condiții era ca social-democrații să renunțe la prezidențiabilul lor. Acum, că Dăncilă a depus listele cu semnături este clar că înțelegerea a căzut și Orban crede că se pot continua discuțiile.

Există posibilitatea ca, individual, unii parlamentari de Opoziție să fie convinși să nu voteze deoarece „PSD are o capacitate perversă să afecteze pozițiile unora”, spune Orban. Liderul liberal spune că și ei, la rândul lor, tot individual, poartă negocieri și cu unii parlamentari din PSD. Însă, dă asigurări că și dacă vor veni alături de Opoziție, liberalii nu vor primi în partid parlamentari și primari din PSD.

Ludovic Orban a recunoscut că în cazul adoptării moțiunii „nu este coadă la formarea Guvernului, că partidele nu se înghesuie la guvernare”. Liberalii își asumă și acest lucru, să formeze un guvern interimar.

Liderul liberal i-a numit pe cei care au plecat din ALDE pentru funcțiile promise de PSD „traseiști politici”  și spune că aceștia nu vor mai fi primiți niciodată în alt partid.