Persoanele fizice ar putea primi o cotă mai mare de acţiuni la listarea Hidroelectrica

Persoanele fizice ar putea primi o cotă mai mare de acţiuni la listarea Hidroelectrica

Succesul emisiunii de titluri de stat Fidelis Centenar ar trebui să determine autorităţile să mărească tranşa de retail şi în cazul Hidroelectrica, aceasta fiind şi solicitarea Bursei de Valori Bucureşti, a declarat pentru Agerpres, preşedintele BVB, Lucian Anghel. Potrivit acestuia, în cazul Hidroelectrica, tranşa alocată persoanelor fizice poate ajunge la 30%.

“Cred că listarea Hidroelectrica este un foarte bun exemplu şi o idee foarte bună pentru autorităţi de a mări tranşa de retail. Nu se poate spune că nu există cerere, că există persoane fizice care sunt îngrijorate de funcţionarea Bursei, că nu ştiu ce se întâmplă pe Bursă. Sunt peste 20.000 de români (care au subscris titluri de stat - n.r.) pe toate zonele de vârstă. Cred că listarea Hidroelectrica ar avea un succes de ordinul zecilor de mii de români, cu o tranşă mai mare pentru persoane fizice şi o perioadă mai mare de subscriere. Aceasta este solicitarea noastră pentru autorităţi: tranşă mai mare pentru persoane fizice şi o perioadă mai lungă, astfel încât cât mai mulţi să beneficieze de această listare”, a explicat Anghel. 

Referitor la stadiul pregătirilor pentru listarea companiei, preşedintele BVB a spus că acesta este cel de discuţii. “estimarea optimistă privind listarea ar fi undeva la şase luni de la ieşirea din insolvenţă. Dar asta este estimarea optimistă. Se poate în şase luni, dacă se doreşte, dar este o decizie politică”, a subliniat preşedintele BVB. 

Tribunalul Bucureşti a decis, în data de 21 iunie 2016, ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, proces în care se afla din februarie 2014 pentru a doua oară. 

Ne puteți urmări și pe Google News

După ieşirea din insolvenţă, Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, are în vedere listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile companiei. Hidroelectrica a înregistrat, în 2015, un profit brut de 1,1 miliarde lei, de 3,5 ori mai mare decât cel raportat în 2010, anul care până acum fusese cel mai profitabil pentru companie.