Evenimentul Zilei > Actualitate > SUTE de persoane EVACUATE, în SPANIA, după izbucnirea unui INCENDIU
SUTE de persoane EVACUATE, în SPANIA, după izbucnirea unui INCENDIU

SUTE de persoane EVACUATE, în SPANIA, după izbucnirea unui INCENDIU

În sudul Spaniei, a izbucnit un puternic incendiu de pădure, iar pompierii și autoritățile au evacuat din zonă peste 250 de persoane.

Localitatea Segura de la Sierra, aflată în provincia Jaen, din sudul Spaniei, se confruntă cu o stare de urgență, după ce un puternic incendiu de pădure a izbucnit în după-amiaza zilei de joi, relatează Agerpres.

 

Joi seară, populaţia a fost avertizată cu privire la existenţa incendiului, iar procedura de evacuare a fost declanşată.

 

Conform autorităţilor regionale, în cursul nopţii pompierii au făcut eforturi să controleze flăcările, aceştia fiind ajutaţi, vineri dimineaţa, de cinci aeronave pentru stingerea incendiilor şi opt elicoptere. În total, 322 de persoane se luptă cu flăcările din acea zonă.

 

Între timp, un al doilea focar a afectat peste 1.200 de hectare în apropierea localităţii Verin din provincia Ourense, aflată în nord-vestul ţării. Şi acest incendiu a izbucnit joi după-amiaza, iar până vineri dimineaţa 400 de persoane au încercat să controleze flăcările ajutate de 34 de autospeciale pentru stingerea incendiilor, 12 elicoptere şi şapte aeronave.

 

Autorităţile regionale au confirmat că zona afectată nu se află în pericol. Se suspectează că la mijloc ar fi o mână criminală.