2 august

 

Perseidele sunt ținte. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 2 august s-au născut Peter O’Toole, Jack L. Warner, Myrna Loy, Alfred Alessandrescu, Marcel Iureş, Mihail Jora, Valeria Seciu, Cornel Dinu, Nicuţă Tănase, Simion Tatu.

 

„Evenimentul Zilei” din 2 august 1987 a fost că, pentru prima dată în istorie, un matador a intrat în „plaza de toros” purtând o reclamă pe costumul lui. AKAI. Atunci s-a făcut scandal, astăzi este un lucru obișnuit. Sursă ”Book of Days”.

 

Dacă credeați că ați scăpat de comunicatele UE, vă înșelați! Iată ceva interesant în legătuă cu multdiscutatul număr de urgență 112:

 

Pe 25 iulie 2019, Comisia a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor în ceea ce privește numărul de urgență 112, geoblocarea nejustificată și normele de securitate cibernetică la nivelul UE . Comisia Europeană a decis să continue procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva mai multor state membre ca urmare a nerespectării de către acestea a obligațiilor care le revin în legătură cu piața unică digitală. Comisia a trimis avize motivate Bulgariei, Germaniei și Irlandei pentru neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală a legislației UE privind accesibilitatea site-urilor web și a aplicațiilor mobile [Directiva (UE) 2016/2102], precum și Croației pentru neîndeplinirea obligației de a prezenta corespunzător planurile sale de derulare a benzii de frecvențe de 700 MHz pentru serviciile 5G [Decizia (UE) 2017/899].

 

În plus, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere mai multor țări din UE. În primul rând, Austriei, Belgiei, Greciei, Ungariei, României și Sloveniei pentru că nu au furnizat informații cu privire la operatorii de servicii esențiale identificați în temeiul legislației UE privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice [Directiva (UE) 2016/1148]. În al doilea rând, Croației, Cehiei, Germaniei, Greciei și Spaniei, deoarece nu au reușit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgență 112 (Directiva 2002/22/CE), în special prin asigurarea unui acces echivalent pentru utilizatorii cu handicap. În final, în urma întârzierilor cu transpunerea Regulamentului UE privind geoblocarea [Regulamentul (UE) 2018/302] în legislația națională, Cipru, Franța, Polonia, România, Slovacia și Spania vor primi scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei. Acestea se referă la adoptarea și notificarea măsurilor aplicabile în cazul încălcării normelor privind geoblocarea, inclusiv sancțiunile din partea organismelor naționale de aplicare a legii pentru întreprinderile care încalcă normele UE. Statele membre în cauză au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat sau să trimită cazul în fața Curții de Justiție a UE, după caz.

 

Păsăreasca limbă de lemn a comunicatelor UE ascunde doar birocrație, afaceri oneroase și dictatura Celui de al Patrulea Reich. În rest, sal’tare taică și noroc, vorba lui Tomazian.  

 

Dar nu despre asta doream să vă istorisesc. Ci despre o teorie a conspirației. ”Stars and Stripes” o cataloghează drept ”deep fake news”, dar oare de ce se chinuie să o combată pe o jumătate de pagină cu multe amănunte? Bună întrebare!

 

Despre ce este vorba. De la sfârșitul lui iulie, cu un vârf între 12-13 august, Pământul trece prin curentul de meteoriți numit Perseide. Se fac tabere, fotografii, telescoape, tot tacâmul.

 

Anul acesta Perseidele au început în forță, eu nu le-am văzut, că cerul este mai tot timpul acoperit de nori. Nu la fel este situația în State. Mai mulți observatori, astronomi amatori, au observat un fenomen ciudat și misterios. Meteroriții Perseidelor, cei mai strălucitori, deci mai mari, erau interceptați de rachete extrem de rapide, lansate de la sol. Totul dura o secundă, nu mai mult. Din nefericire nu există nicio fotografie, mă mir de ce…

 

Acum, ce să vă spun, dacă aș fi unul dintre inginerii de la Raytheon, firma care dezvoltă în prezent urmașul sistemului ”Patriot”, se spune că este absolut revoluționar și foarte futurist, probabil că aș lua la țintă meteoriții. Au viteza cea mai apropiată de arma absolută a rușilor, ”Satan 2”.

 

De fapt este vorba doar de afaceri, de foarte mulți bani. Dacă nu apărea în S & S nu aș fi știut niciodată că se trage cu rachete în meteoriții Perseidelor. Nu am auzit de niciun astronom amator care a raportat ceea ce scria in ziar. Nici pe ”Dimineața Astrologilor” nimeni nu știa nimic.  De fapt, am văzut filmul acesta, slab de tot, parcă se numea ”Meteor”. Comunicarea organului de presă al DOD, negarea neconvingătoare, este o invitație pentru ruși la continuarea cursei înarmărilor, la alte afaceri, la alte comisioane și tot așa…

 

Nu mai îmi fac iluzii despre lumea prezentului, aștept cu speranță ziua de mâine, și atât, doar este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  Poziţia lui Saturn indică mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea şi o zi cam obositoare, dar Marte din Leu îţi sugerează să te concentrezi strict pe interesele tale! Cu toate că este o zi fastă, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Odihneşte-te mai mult şi evită discuţiile în contradictoriu, mai ales astăzi, când un vechi prieten te poate decepţiona – nu-i lăsa şansa să se facă de râs!

 

TAUR   Este bine să eviţi, dacă poţi, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte programul tău şi unele neînţelegeri cu partenerii.  Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânare. Domeniul favorizat de stele este cel al relaţiilor sociale. Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Deci, nu fugi după doi iepuri… Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect!

 

GEMENII    O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Pare a fi o criză, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală. Nu fi superficial!  Este momentul să te ocupi de problemele tale administrative. Nu lăsa să se acumuleze probleme mici, care pot deveni probleme mari. Ziua de astăzi se anunţă liniştită – poate este un prilej, rar de altfel, să te gândeşti la tine şi la interesele celor dragi. Vitalitatea ta se situază la un nivel acceptabil, totuşi, trebuie să mai lucrezi la forma fizică şi să dai jos kilogramele în plus.

 

RAC  Evită azi discuţiile seriose şi strategice cu şeful, cu partenerul, în familie. Cu un compliment bine plasat şi un zâmbet poţi, însă, îmbunătăţi relaţia. Seara relaxantă la un film nou. La serviciu, sau acasă, poate eşti în vacanţă, dai dovadă de o autoritate şi duritate care nu sunt pe gustul tuturor. Dar câte bordeie, atâtea obiceiuri… nu te lăsa impresionat şi continuă. Ai dreptate! Totul este să te opreşti la timp, să nu exagerezi.

 

LEU   Ceva griji în plus la serviciu, sau pe plajă. Tensiune pentru nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Dar, din fericire, eşti bine dispus cu Soarele în domiciliu, în zodia ta. Horoscopul tău este, totuşi, favorabil. Dar, atenţie la sănătatea ta şi a celor din jur. Poţi să găseşti mici prilejuri să-ţi rotunjeşti veniturile. Trebuie să faci bani cum ai mai făcut, orice inovaţie, orice noutate este dăunătoare. Protejează-ţi sănătatea, evită oboseala şi fii selectiv în ceea ce mănânci. Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere.

 

FECIOARĂ   O zi plăcută de cumpărături, sau de excursie, dacă eşti în vacanţă. Nu-ţi fă niciun program. Lasă lucrurile să se întâmple, să se desfăşoare după cum stabileşte anturajul tău, familia. Ascultă cu atenţie, oportunităţile, fie în afaceri, fie în dragoste – abundă, dar nu fac mult zgomot. Discreţia a însoţit întotdeauna succesul. Astăzi mai mult ca oricând. Pune-te pe treabă cu multă hotărâre şi tenacitate. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Pe de altă parte, nu uita că perseverenta oarba este arma celui lipsit de imaginatie. Nu-ti risipi inutil fortele, daca vezi ca nu reusesti, schimba modul de abordare!

 

BALANŢĂ  Nu da curs propunerilor dinamice, energice, extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. Stelele recomandă o carte bună sau un film nou. Sau o plimbare în parc şi o vorbă, un suc la terasă. Cu toate că s-ar cuveni să te odihneşti plenar, oboseala îşi spune cuvântul, programul se schimbă în ultimul moment, dar îţi face plăcere. Eşti pe cale să realizezi o ambiţie secretă. Seara favorabilă relaţiilor sociale sau de amor – poate un spectacol, poate o cină în doi. Atenţie la stările emoţionale, nu te lăsa ofensat sau întristat din nimicuri!

 

 SCORPION  Nu te ambala, nu te enerva, nu izbucni! Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii, mai ales de relaţii umane. Lasă timpul să lucreze. Eşti deosebit de inspirat în afaceri, în special în achiziţii şi cumpărături. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Profită de favorurile stelelor şi comunică cu anturajul. S-ar putea să ai surprize plăcute. Soarele ghideză acţiunile tale în sensul cel bun. Norocul este de partea ta, mediul social îţi este binevoitor, iniţiativele pe care le iei sunt pozitive.

 

SĂGETĂTOR   Cu calm şi fără grabă o să rezolvi problema, care poate fi doar o simplă pană de cauciuc!  Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Nu ai ce să îţi reproşezi, faci tot ce poţi! Optimismul şi entuziasmul îţi dau aripi ca să avansezi pe calea ta, pe drumul tău ales. Totuşi, fii foarte atent la anturaj, la cei care profitând de faptul că te afli „pe caii cei mari” vor să-ţi smulgă o promisiune, un angajament. De asemenea nu trebuie să te laşi distras şi influenţat de veştile care circulă la serviciu. De obicei tensiunile produc alte tensiuni şi lipsă de productivitate. Şi tu nu vrei asta!

 

CAPRICORN   Situaţii noi te obligă azi să reacţionezi repede, să cauţi informaţii şi specialişti, fie că eşti în vacanţă, sau la serviciu. Nu este nimic rău, doar ai derapat într-un domeniu necunoscut! Siguranţa pentru propria persoană este principala ta preocupare, dar această grijă permanentă se extinde şi la părinţi, copii, soţ, soţie, partener de viaţă, căţeluş şi pisoi. Este foarte bine, acest lucru te ţine alert şi te motivează, dar nu trebuie să exagerezi. Iar astăzi nu trebuie să exagerezi, repet!

 

VĂRSĂTOR   Astăzi eşti complicat şi te concentrezi cu greutate. Poate căldura este de vină, poate planurile tale prea sofisticate. Ia o pauză şi vezi cum poţi să împaci pretenţiile cu posibilităţile. Evită sau amînă orice întîlnire sau decizie importantă şi petrece ziua într-un cadru plăcut şi confortabil.  Călătoriile, însă, sunt bine aspectate, excursii sau croaziere, dacă eşti în concediu. La serviciu, sau unde activezi, ai o opinie corectă despre un coleg. Pe seară, poate un masaj, poate un film bun, pot să-ţi reducă din suma tensiunilor provocate de griji.

 

PEŞTI  Ca de obicei, dai dovadă de un spirit de organizare model, fie că e vorba de jocuri de plajă, fie de un proiect nou la serviciu. Eşti motivat şi energic şi vrei să păstrezi starea de fapt. Amintirile te emoţionează dar, mai ales, te motivează. Nu da bani cu împrumut, pentru că dacă îi dai astăzi sau chiar mâine, nu o să-i mai vezi niciodată înapoi. În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente.  Pe de altă parte este o zi călduroasă şi obositoare de vară toridă, aşa că oferă-ţi un mic prilej de relaxare, poate la un film cu aer condiţionat (neapărat) sau poate la o îngheţată şi un suc cu prietenii, dacă nu… la cumpărături!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: