Evenimentul Zilei > Politica > Peripețiile lui Traian Băsescu. E incredibil ce i s-a întâmplat: ”Am renunțat”
Peripețiile lui Traian Băsescu. E incredibil ce i s-a întâmplat: ”Am renunțat”

Peripețiile lui Traian Băsescu. E incredibil ce i s-a întâmplat: ”Am renunțat”

Călătorii în străinătate fără nicio măsură de siguranță, reclamă fostul președinte Traian Băsescu. Acesta a povestit cum a refuzat să se urce în avionul cu care, duminică, ar fi trebuit să plece la Bruxelles, pentru a participa la o conferință importantă, în domeniul securității.

Fostul președinte a relatat că și-a achiziționat bilet la singura companie care zbura de la București spre capitala Belgiei, una low-cost. Surpriza a fost majoră când a constatat, după  ce a traversat aeroportul  gol, spre poarta de îmbarcare, că va călători într-un avion cu toate locurile ocupate. Și că, în ciuda acestui fapt, nu se iau măsuri minime de siguranță sanitară.

”În zona de îmbarcare, erau 140 de oameni, deci avionul urma să zboare la maximum de capacitate. Am observat 10 – 15 persoane care aveau măști. Nu erau rău îmbrăcați. Am sperat că odată cu deschiderea îmbarcării, fiecăruia dintre noi i se va lua temperatura și că fiecare va primi, din partea companiei, câte o mască de protecție, ca măsură elementară de protecție. Nicidecum.

Am rămas ultimul la îmbarcare și am renunțat să urc în avion din motive de securitate sanitară. Un avion recirculă aerul pe care îl respiră toți pasagerii, iar compania nu a făcut niciun niciun gest elementar, să împartă măcar niște măști de unică folosință de hârtie.

Dacă un singur pasager era infectat, până la destinație am fi fost toți cei 140 purtători ai virusului.  Mă întreb de ce nu era prezentă nicio autoritate la îmbarcare. De ce nu erau cei de la DSP. Acolo stăteau 140 de persoane înghesuite într-o zonă de 60 de locuri și nicio autoritate”, a relatat fostul președinte Traian Băsescu, marți seara, la Romania TV.