Pericol pentru sportivii români la Olimpiada de la Tokyo. Cazurile de coronavirus au explodat

Cu opt zile înaintea debutului Jocurilor Olimpice, noile cazuri de coronavirus au crescut joi la 1.308 în Tokyo, maximul în ultimele șase luni. Astfel, cresc temerile față de o posibilă creștere dramatică care ar putea umple spitalele în timpul Jocurilor Olimpice.

Tokyo se află sub a patra stare de urgență, care a început luni și cere restaurantelor și barurilor să închidă devreme și să nu servească alcool în timpul olimpiadei, care începe pe 23 iulie.

Cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din ultimele 6 luni

Numărul de joi este cel mai mare din ultimele 6 luni. 1.485 de cazuri au fost înregistrate pe 21 ianuarie, când Japonia se afla într-o stare de urgență anterioară.

Guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike, a menționat că cea mai mare creștere a cazurilor grave și a spitalizărilor a fost în rândul persoanelor de peste 50 de ani și mai tinere, care sunt în mare parte nevaccinate.

Ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra sistemului medical, deoarece infecțiile sunt propulsate de tulpina delta, cea mai contagioasă a virusului.

„Trebuie să rămânem în alertă", a spus Koike, îndemnând oamenii să minimizeze ieșirile și să se mențină la măsurile de bază anti-infecție „pentru a depăși această situație foarte dificilă".

Noile cazuri zilnice au crescut constant de la mijlocul lunii iunie, iar experții spun că ar putea atinge câteva mii în timpul Jocurilor.

Campania lentă a vaccinării din Japonia s-a îmbunătățit dramatic din luna mai, dar încetinește din nou din cauza lipsei de vaccinuri importate.

Cele mai recente date guvernamentale arată că doar 19,7% din populație a fost complet vaccinată, potrivit Antena 3.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori?

Guvernul japonez a decis, joi, ca Tokyo să intre de luni, 12 iulie, sub stare de urgenţă sanitară, stare ce se va păstra pe toată durata Jocurilor Olimpice. Hotărârea a fost luată de oficialii niponi pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. De asemenea, Executivul ia în calcul ca JO să se desfășoare fără spectatori.

Experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele legate de desfăşurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a variantei Delta foarte contagioase a virusului.