Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol pe Şoseaua Kiseleff! Zeci de copaci sunt pe punctul de a se prăbuşi
Pericol pe Şoseaua Kiseleff! Zeci de copaci sunt pe punctul de a se prăbuşi

Pericol pe Şoseaua Kiseleff! Zeci de copaci sunt pe punctul de a se prăbuşi

Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat în privința unor arbori uscați, de pe Șoseaua Kiseleff, aflați în pericol de prăbușire. Administrația locală a demarat, încă de săptămâna trecută, defrișarea a 72 de arbori, majoritatea dintre aceștia fiind uscați în proporție de 80% - 100%

„Acești copaci constituiau un pericol pentru siguranța pietonilor și a autoturismelor care  tranzitează această zonă. Menționăm că toți arborii defrișați vor fi replantați, pe același aliniament, în această toamnă“, anunţă reprezentanţii primăriei.

Lucrările de toaletare se execută, cu precădere, primăvara și toamna, în perioada de repaus vegetativ a arborilor, pentru a nu fi afectat echilibrul biologic al acestora. Excepție fac  ramurile rupte, cât și lucrările de defrișare, pentru care se execută lucrări în orice perioadă a anului.

”Doresc să asigur comunitatea Sectorului 1 că toți acești arbori erau uscați și reprezentau un pericol în cazul unor fenomene meteorologice extreme. Am fost și rămân un apărător al spațiilor verzi din Capitală, mai ales în calitate de edil al celui mai verde sector din București, însă siguranța cetățenilor este mai presus de orice. De aceea, ne-am autosesizat și am eliminat astfel des-întâlnitul termen "luat prin surprindere", limitând la maximul posibil eventualele pagube produse de căderea acestor copaci uscați. Menționez, că toată această acțiune a avut avizul prealabil al specialiștilor din Primăria Capitalei, fără aprobarea cărora nu putea avea loc”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Administrația locală a Sectorului 1 a luat, pe tot parcursul acestui an, măsuri de toaletare şi punere în siguranţă a copacilor de pe raza Sectorului 1. Angajaţii Administraţiei Domeniului Public au intervenit, cu precădere, în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii publice din această zonă administrativă pentru punerea în siguranță a copacilor. Astfel, numai în anul 2016, angajații Administrației Domeniului Public au defrișat 214 arbori și au făcut 1703  toaletări.