UPDATE  2: Testele prelevate bărbatului care a fugit din Institutul Matei Balș, înainte de a părăsi spitalul, au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că el nu este purtător al virusului.


UPDATE: Bărbatul suspect de infectare cu coronavirus, care a fugit de la Institutul Matei Balş, a fost identificat de poliţie. Acesta este un om al străzii şi, atunci când s-a trezit din beţie, a spus că a fost la Torino. După care a spus că nu a fost nicăieri. El a fost testat pentru COVID-19 și aşteaptă rezultatul analizelor.


Reprezentanții Institutului Matei Balș au anunțat, în cursul acestei dimineți, că un individ suspect de îmbolnăvire cu coronavirus, internat, ar fi părăsit unitatea medicală. El a fost adus cu izoleta la spital și aștepta să i se facă testul cu coronavirus, astfel că nu se știe exact dacă este bolnav.

Sesizarea a fost făcută în jurul orei 9.50, la momentul în care s-a constatat că bolnavul nu se mai află în unitatea medicală și nimeni nu a putut indica unde poate fi găsit.

Dacă sesizarea se confirmă, persoana respectivă va fi cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Până în prezent, au fost întocmite 41 de dosare penale în cazuri asemănătoare, de persoane care au declarat în fals ori nu au ținut cont de restricțiile impuse în situații de pandemie.

Pe teritoriul României, se află în carantină instituționalizată un număr de 3.441 de persoane care sunt testate pentru virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane au fost izolate la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Conform informațiilor oficiale, au fost confirmate pozitiv, ca infectate 246 de persoane, din care 19 au fost declarate vindecate și externate.