Prințul Harry și Meghan Markle au fost înştiinţaţi că o pumă (n.r. i se mai spune şi leu de munte) umblă liberă prin zona de lângă casa lor de 11 milioane lire sterline.

Aceasta alertă de ultimă vine după ce în urmă cu doar câteva zile, în aceleaşi locuri a fost observat un urs care se plimba prin cartier.

În acest context, este clar că Ducele şi Ducesa de Sussex par urmăriţi de ghinion în momentul în care îşi aleg un cămin.

Amintim că ei au plecat din megaconacul din Beverly Hills (Los Angeles) din cauza paparazzilor care ajunseseră să-i spioneze inclusiv cu dronele.

Puma s-a apropiat de reşedinţa lor

Acum au ajuns într-o zonă montană şi se pare că n-au luat deloc în calcul eventualele incursiuni ale animalele care trăiesc în zonă.

Conform martorilor, puma a scos nişte răgete înfiorătoare când s-a întâlnit cu un câine din rasa Ciobanesc German într-o grădină.

Proprietatea unde a fost zărită teribila felină este situată la mai puțin de două mile de conacul pe care Prinţul Harry şi Meghan Markle îl au în Montecito.

Autorităţile au început căutările

Proprietarul Miles Hartfeld a declarat că experții din comisia Fish and Wildlife din județul Santa Barbara au studiat ierba regurgitată lăsată de o felină.

Felină mare sau mică? Încă nu se ştie… Logodnica lui Miles, Gretchen Lieff, a spus: „Biologul a spus că provine de la o pisică și că este prea mare pentru o pumă.”

Totuşi, oamenii din zonă susţin că o pumă şi-a ucis prada într-o grădină din apropiere chiar în luna august.

Tabloidele britanice n-au ratat subiectul

În Marea Britanie, The Sun a fost printre primele tabloide care a preluat povestea despre ursul care dădea târcoale unei proprietăţi din apropierea conacului din Montecito (California).

Fiara a fost filmată de camerele de supraveghere, iar vecinii s-au plâns că le-au fost atacate păsările și că tomberoanele pentru gunoi au fost răvăşite.

Se crede că ursul negru are un bârlog într-o fermă din apropiere şi a fost deranjat când aceasta a fost vândută recent.

Experții spun că animalul nu face altceva decât să caute hrană, dar asta nu înseamnă că nu reprezintă un mare pericol pentru oameni.

sursa: thesun.co.uk