Într-un salon dedicat bolnavilor de COVID-19 al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, s-au înregistrat, vineri, scurgeri de oxigen. Doi dintre pacienţi au fost mutaţi, în mod preventiv, în alte spaţii.
Conform ISU Caraş-Severin, incidentul a fost unul minor, fiind necesare măsuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen şi de aerisire a salonului.
„Astăzi, 29.10.2021, la ora 14,35, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Semenic’ al judeţului Caraş-Severin a fost alertat prin apel la 112 (SNUAU) cu privire la producerea unui incident în urma căruia au avut loc scurgeri de oxigen într-un salon dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş. Din fericire, incidentul a fost unul minor, fiind necesare măsuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului cu pricina”, precizează sursa citată.
Doi pacienți mutați în siguranță
În salon se aflau doi pacienţi. Aceştia au fost mutaţi, în siguranţă, în mod preventiv, în alte spaţii, arată ISU.
Măsurătorile efectuate de către echipajele de pompieri prezente la faţa locului au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maximă admisă.
Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş au fost alocate două autospeciale pentru stins incendii şi o ambulanţă SMURD.
De asemenea, în sprijinul personalului medical din spital a fost trimis şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, relateaza Agerpres.
Probleme cu oxigenul și la alte spitale din țară
Cu doar o săptămână în urmă, la Spitalul din Târgu Cărbunești a fost activat codul roșu, după ce pacienții Covid au rămas fără oxigen. În spital erau 150 de bolnavi. Cei care aveau nevoie de oxigen au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi a început transferul lor spre alte spitale. Trei pacienți au murit, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
Potrivit informaților primite, instalația nu s-ar fi stricat, funcționa, dar nu fusese alimentată, fapt constatat de inspectorii DSP care veniseră la unitatea sanitară.