PERICOL: Hoţii au furat fier din "Podul Eiffel" la Timişoara! Următoarea ţintă: Turnul Eiffel?
- Georgeta Petrovici
- 9 noiembrie 2012, 13:32
Au smuls bare de oţel din structura podului. Traversarea pietonilor a devenit periculoasă, pentru că la cel mai mic pas greşit poţi aluneca în Bega. Hoţii din zonă se cam ştiu, dar adevăraţii vinovaţi sunt patronii firmelor de colectare, care n-ar trebui să primească această marfă.
Ţiganii din Timişoara au întrecut orice măsură: ca să îşi facă bani de ţigări şi mâncare au tăiat bucăţi din podul Eiffel şi le-au vândut la fier vechi. Autorităţile sunt în stare de alertă, însă deşi ştiu vinovaţii, spun că dacă nu-i prind asupra faptului nu au ce să le facă.
E foarte periculos pentru copii Podul vechi de 100 de ani, proiectat de Gustave Eiffel, traversează canalul Bega în zona centrală a Timişoarei şi a devenit de câteva zile pericol public. Pe latura dinspre Catedrală, lipsesc bucăţi întregi din feronerie. Lipsa barelor înalte de câţiva metri ca şi a "gardului" dispus în partea de jos a laturii podului, au creat o gaură de câţiva metri pătraţi. Oricând un copil poate cădea în apa canalului şi se poate îneca. Semnalul de alarmă a fost tras zilele trecute de un om de afaceri din Timişoara, pe o reţea de socializare. Mamele cu copii din zonă sunt îngrijorate. "E stresant să treci podul. E în drumul nostru spre parc, în plimbarea de după-amiază, şi am grijă să îmi ţin fiul foarte strâns de mână întotdeauna. Copii se mai smucesc, fug, se poate întâmpla o nenorocire dacă se împiedică sau se dezechilibrează în dreptul găurii lăsate de hoţii de fier vechi", spune o femeie care locuieşte în zonă.
De vină sunt firmele de colectat fier vechi Cei de la Poliţia Locală iau de luni primele măsuri. "Zona va fi inclusă în itinerariul de patrulare al poliţiştilor locali", a declarant Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara. Potrivit acesteia, de la începutul anului colegii ei au prins în flagrant 90 de hoţi de fier vechi, pe care i-au predat Poliţiei naţionale. "Se fură în principal de la fabricile rămase în paragină, dar şi capace şi grilaje de canal, şine de cale ferată sau de la liniile de tramvai. Au existat cazuri când au fost prinse persoane care au încercat sa fure firele de semnalizare feroviară. Toate aceste cazuri pun în pericol viaţa oamenilor. În mod normal, firmele care colectează fierul vechi nu ar trebui să preia astfel de obiecte aduse de diverse persoane care le sustrag de pe domeniul public", a mai declarat Seracin. Dacă hoţii vor fi prinşi riscă puşcărie între 3 şi 15 ani, pentru furt calificat.