Pericol de avalanșă la munte

Pericol de avalanșă la munte

În zonele înalte din Munții Rodnei şi Călimani sunt riscuri crescute de avalanşă, potrivit avertizării remise miercuri de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud

„Jandarmii montani din Rodna avertizează turiştii că există pericol crescut de producere a avalanşelor în zona Vârfului Roşu şi Curățel. Pericolul este cotat la gradul IV, risc crescut existând în zona Vârfului Roşu. Turiştilor le este recomandat să nu se aventureze pe creste în această perioadă, având în vedere faptul că stratul de zăpadă are o grosime de 80 - 100 centimetri, pe creste stratul viscolit putând ajunge până la doi metri înălţime”, se arată în comunicatul jandarmilor, citat de Agerpres.

Şi jandarmii montani din Munţii Călimani i-au avertizat pe cei care intenționează să îşi petreacă timpul liber la munte că în zonă temperaturile au coborât miercuri dimineață până la minus 19 grade Celsius, aşadar trebuie să fie echipaţi corespunzător.

În plus, există pericol de avalanşe în Vârful Bistricioru din Munții Călimani, unde zăpada atinge aproape doi metri înălþime.

Ne puteți urmări și pe Google News