PERICOL! Azi dacă muncești ai riscul să orbești!

PERICOL! Azi dacă muncești ai riscul să orbești!

Sfinții Trei Ierarhi este sărbătoare mare! Conform tradiţiei creştin ortodoxe, tinerele trebuie sa postească pentru a avea o căsnicie fericită

În ziua de 30 ianuarie, cei trei ierarhi, considerati de posteritate ca fiind cei mai mari invatatori si pastori din istoria crestinatatii si modele de viata duhovniceasca, sunt sarbatoriti cu mare fast in lacasurile crestine din intreaga lume. Odata cu darul „talmacirii” Sfintelor Scripturi, cei trei ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur au urcat si inalta treapta a arhieriei si credintei crestine. De atunci, invatatura lor ortodoxa se pastreaza pana in zilele noastre, asa cum a fost desavarsita de ei.

Tradiţia spune că de Sfinții Trei Ierarhi, vremea se schimbă şi dacă curge de la streaşină atunci primăvara o să fie geroasă. Dacă nu se va întâmpla asta, atunci este sigur că vara o să fie una călduroasă, spune tradiţia populară. Tot în această zi vaduvele care au probleme financiare, de sanatate sau sunt inconjurate de dusmani aprigi, trebuie sa se roage si sa ceara ajutor Sfantului Grigorie, cel care, de secole, este aparatorul lor dovedit, iar mamele se roagă în această zi pentru fetele lor nemăritate, conform tradiţiei populare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată tradiția populară spune că cine muncește astăzi are riscul să orbească. Mare atenție!