În acest context, tot mai mulți lideri vorbesc despre blaturi locale cu PSD. „E foarte greu să faci opoziţie PSD, dacă ai obligaţii (…) Un non-combat a avut loc”, a spus Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PNL.

Acuzații reciproce de blat

În fruntea organizației din Sectorul 6 a fost ales deputatul Răzvan Mironescu, deși s-a plasat pe locul 4 la alegerile pentru funcția de primar, cu un scor de doar 12,18%. „Toată lumea s-a bătut cât a putut (…) Poate conducerea PNL București are date pe care nu le am”, a declarat Mironescu, pentru EVZ, în replică la suspiciunile de blat. El a fost contrazis de Ovidiu Raețchi, care a candidat la Sectorul 5, obținând 26% din voturi. „Ca Robert Negoiță, un plagiator dovedit, cu datorii la stat, să câștige cu 73% la Sectorul 3 mi se pare inacceptabil. La fel Sectorul 2, unde de ani de zile tu te cerți, împărțind filiala în niște tabere interne, în loc să te bați cu Onțanu”, a spus, ieri, Raețchi.

Protejatul lui Gorghiu vine la Sectorul 1

Și fostul candidat PNL la primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu acuză foștii consilieri PNL. „În ultimii 10 ani n-am văzut niciun comunicat de presă, niciun vot împotriva primarului din partea consilierilor noștri de atunci”, a spus Popescu, pentru EVZ. El vrea să preia acum șefia organizației și se va confrunta cu Anca Boagiu, care a pierdut chiar și alegerile din PPE pentru un post de vicepreședinte. În 2004, a candidat la Sectorul 4 și a pierdut. La Sectorul 1, va fi adus Mihai Voicu, după ce ani întregi acesta a condus organizația de Dolj, pe care a abandonat-o în prag de alegeri, în februarie. În urma sa, liberalii au pierdut la scor alegerile la Craiova, în fața Olguței Vasilescu. La Sector 3, vrea să fie șef Eugen Nicolăescu, care a condus o lungă vreme organizația de București, fără să se remarce în vreun fel. (A contribuit Ana Petrescu)

Gorghiu scrie despre smochine

În timp ce PNL trece printr-o perioadă tulbure, șefa partidului, Alina Gorghiu, se distrează pe Facebook. Într-una din zile a postat o farfurie cu smochine și a scris: „Smochine proaspete! Curcubeu pe cerul gurii!”. În altă zi ea a preamărit rolul aparatului împotriva țânțarilor și a comentat soarta unui boxer marocan exclus de la Jocurile Olimpice.