Evenimentul Zilei > Politica > Perdanții PNL de la locale, puși șefi la București
Perdanții PNL de la locale, puși șefi la București

Perdanții PNL de la locale, puși șefi la București

Deși sunt responsabili de pierderea, la un scor catastrofal, a alegerilor, o parte din liberalii răspunzători de acest eșec vor ca, acum, să preia conducerea unor filiale din Capitală

În acest context, tot mai mulți lideri vorbesc despre blaturi locale cu PSD. „E foarte greu să faci opoziţie PSD, dacă ai obligaţii (…) Un non-combat a avut loc”, a spus Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PNL.

Acuzații reciproce de blat

În fruntea organizației din Sectorul 6 a fost ales deputatul Răzvan Mironescu, deși s-a plasat pe locul 4 la alegerile pentru funcția de primar, cu un scor de doar 12,18%. „Toată lumea s-a bătut cât a putut (…) Poate conducerea PNL București are date pe care nu le am”, a declarat Mironescu, pentru EVZ, în replică la suspiciunile de blat. El a fost contrazis de Ovidiu Raețchi, care a candidat la Sectorul 5, obținând 26% din voturi. „Ca Robert Negoiță, un plagiator dovedit, cu datorii la stat, să câștige cu 73% la Sectorul 3 mi se pare inacceptabil. La fel Sectorul 2, unde de ani de zile tu te cerți, împărțind filiala în niște tabere interne, în loc să te bați cu Onțanu”, a spus, ieri, Raețchi.

Protejatul lui Gorghiu vine la Sectorul 1

Și fostul candidat PNL la primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu acuză foștii consilieri PNL. „În ultimii 10 ani n-am văzut niciun comunicat de presă, niciun vot împotriva primarului din partea consilierilor noștri de atunci”, a spus Popescu, pentru EVZ. El vrea să preia acum șefia organizației și se va confrunta cu Anca Boagiu, care a pierdut chiar și alegerile din PPE pentru un post de vicepreședinte. În 2004, a candidat la Sectorul 4 și a pierdut. La Sectorul 1, va fi adus Mihai Voicu, după ce ani întregi acesta a condus organizația de Dolj, pe care a abandonat-o în prag de alegeri, în februarie. În urma sa, liberalii au pierdut la scor alegerile la Craiova, în fața Olguței Vasilescu. La Sector 3, vrea să fie șef Eugen Nicolăescu, care a condus o lungă vreme organizația de București, fără să se remarce în vreun fel. (A contribuit Ana Petrescu)

Gorghiu scrie despre smochine

În timp ce PNL trece printr-o perioadă tulbure, șefa partidului, Alina Gorghiu, se distrează pe Facebook. Într-una din zile a postat o farfurie cu smochine și a scris: „Smochine proaspete! Curcubeu pe cerul gurii!”. În altă zi ea a preamărit rolul aparatului împotriva țânțarilor și a comentat soarta unui boxer marocan exclus de la Jocurile Olimpice.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: