Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții la Poliția din Brașov. DNA suspectează o scurgere de informații către infractori
Percheziții la Poliția din Brașov. DNA suspectează o scurgere de informații către infractori

Percheziții la Poliția din Brașov. DNA suspectează o scurgere de informații către infractori

Mai mulți polițiști din cadrul Direcția de Operațiuni Speciale Brașov sunt vizați de o anchetă a DNA pentru scurgere de informații. Procurorii anticorupție fac mai multe percheziții, la această oră, în mai multe locații din Brașov. Ancheta vizează mai mulți polițiști despre care se crede că dădeau informații despre anchtele în curs de desfășurare din dosarele DNA sau de la alte parchete.

Procurorii DNA au anunțat că serviciul teritorial Brașov derulează cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni cu privire la scurgerea de informații confidențiale sau secrete. Conform sursei citate, sunt vizați mai mulți polițiști din structurile speciale.

Într-un comunicat de presă transmis de parchetul anticorupție, ancheta are în vedere svârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și infracțiuni de fals. Faptele care sunt anchetate de procurori ar fi fost comise în cursul anilor 2020 și 2022.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 şi 2022”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa: Arhiva EVZ

Procurorii fac mai multe percheziții în Brașov

Sursa citată a precizat că, în urma obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate pe raza judeţului Braşov. Între acestea se află sediul unei instituţii publice, dar și locații care aparțin unor societăţi comerciale.

„În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații situate pe raza județului Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ancheta vizează mai mulți polițiști despre care se crede că dădeau informații despre anchete în curs de desfășurare din dosarele DNA sau de la alte parchete. Informațiile erau oferite unor oameni de afaceri și a unor interlopi din localitate care erau investigați în diverse dosare. Astfel, mai multe cercetările în mai multe anchete ar fi fost periclitate din cauza colaborării dintre cei care ar fi trebuit să apere legea și infractori.

În această cauză, au anunțat procurorii, acțiunea este susținută de lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române care iau parte la percheziții.