Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții la „FABRICA” DE CERȘETORI. Copii săraci erau racolați și exploatați la Paris
Percheziții la „FABRICA” DE CERȘETORI. Copii săraci erau racolați și exploatați la Paris

Percheziții la „FABRICA” DE CERȘETORI. Copii săraci erau racolați și exploatați la Paris

Trei persoane bănuite de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat au fost ridicate şi conduse la audieri, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T..

Poliţiştii S.C.C.O. Ialomiţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomiţa, împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, au efectuat, ieri, patru percheziţii domiciliare, în oraşul Ţăndărei, la persoane bănuite de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat, transmite Poliția Română.

De asemenea, în baza unei comisii rogatorii internaţionale, solicitate de autorităţile judiciare franceze, poliţiştii şi procurorii au pus în executare trei mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat că, în perioada 2011 – 2014, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 30 şi 69 de ani, din Ţăndărei, ar fi recrutat mai mulţi minori din Ţăndărei, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit pe teritoriul Franţei, în scopul exploatării prin cerşetorie.

La acţiune au participat doi poliţişti judiciari din cadrul Poliţiei din Paris, precum şi un ofiţer de legătură de la Ambasada Franţei în România.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI. La activităţi au participat şi jandarmi.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: