Poliţişti din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ efectuează percheziţii la nouă persoane şi la o instituţie publică, într-un caz de corupție și infracţiuni prevăzute de Codul Silvic.
Doi funcționari publici angajați în cadrul Ocolului Silvic Pipirig, județul Neamț, sunt vizați de o anchetă privind infracțiuni silvice și corupție. Informația a fost prezentată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Neamț.
Mai mulți polițiști din cadrul Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ efectuează, joi, 13 mai, percheziţii la nouă persoane şi la o instituţie publică, într-un caz de infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. Conform unor surse din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ, instituţia vizată de aceste veriicări este Ocolul Silvic Pipirig.
Ofițerii din cadrul DGA Neamț au arătat, într-un comunicat de presă că au fost emise 8 mandate de aducere pe numele a 2 funcţionari publici, suspecți în acest dosar şi a altor 6 persoane care însă nu au o calitate specială.
„Astăzi (joi - n. red.), poliţişti anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, cu sprijinul altor şapte servicii judeţene anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pun în executare 9 mandate de percheziţie, dintre care unul la sediul unei instituţii publice, precum şi 8 mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi (funcţionari publici) şi alte şase persoane fără calitate specială”, se arată în comunicatul de presă.
Acuzații de corupție și fals
Potrivit sursei citate, cercetările vizează mai multe infracțiuni prevăzute de Codul Silvic, corupție și fals.
„În cauză se efectuează cercetări faţă de cei 8 suspecţi pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, infracţiuni de corupţie şi de fals. În cauză se efectuează cercetări faţă de cei 8 suspecţi pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, infracţiuni de corupţie şi de fals”, se arată în comunicatul DGA Neamţ.
Cercetările vor continua la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, unde au fost aduse cele 8 persoane, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor celor care au fost implicați în acest caz, se mai arată în comunicatul de presă.
Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale - Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava. La efectuarea percheziţiilor se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.