PERCHEZIȚII DNA la sediul Administrației Rezervației Biosferei DELTA DUNĂRII. Este prima de acest gen, după 12 ANI

PERCHEZIȚII DNA la sediul Administrației Rezervației Biosferei DELTA DUNĂRII. Este prima de acest gen, după 12 ANI

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, o percheziție la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea.

Potrivit agerpres, procurorii DNA au vizat modul de realizare a unui proiect european derulat anul trecut de instituția publică din subordinea Ministerului Mediului pentru accesibilizarea unor canale din Rezervație blocate din cauza aluviunilor.

"Este o acțiune a DNA în legătură cu un proiect finanțat din fonduri POP (Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013, n. red.) prin FLAG (Grupul local de pescărie durabilă, Fisheries Local Action Group, n.red)", a declarat presei guvernatorul Rezervației, Grigore Baboianu.

Această percheziție este prima de acest gen, din ultimii 12 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

FLAG Delta Dunării, o entitate juridică formată din actori publici și privați care în exercițiul financiar 2007-2013 a avut la dispoziție aproximativ 21 de milioane de euro. Dar se pare că, chiar dacă a accesat fonduri europene, nu s-au făcut progrese pentru proiecte care vizau marcarea unor trasee turistice și decolmatarea unor canale. Aceste două proiecte costau aproximativ 11 milioane de lei.

Executivul a aprobat în luna august a anului trecut o hotărâre privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru execuţia în regim de urgenţă a unor lucrări de decolmatare pe canale din Deltă cu o lungime totală de 33,37 de kilometri. Zonele în care aceste lucrări urmau să fie realizate sunt Crişan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfântu Gheorghe-Uzlina şi Razim-Sinoe. Lucrările de decolmatare a canalelor din Deltă vizează asigurarea accesului în localităţile izolate din Rezervaţie, precum şi asigurarea unei alimentări minime a complexelor acvatice din Deltă. 

FLAG Delta Dunării a pus la dispoziţia comunităţilor izolate din Delta Dunării aproximativ 21 de milioane de euro în exerciţiul financiar european trecut, suma fiind cea mai mare alocare europeană pentru o zonă piscicolă din Uniune.