DNA a făcut o serie de percheziții la Poșta Română. Procurorii anticorupție au ridicat de la trei sedii din Iași ale instituției mai multe documente, dar angajații s-au asigurat înainte că anumite acte nu vor fi găsite, mai acuză anchetatorii.
DNA a făcut o serie de percheziții joi, 25 mai, la trei sedii din Iași ale Poștei Române. Sute de documente au fost confiscate de procurorii anticorupție. Angajații instituției s-au ocupat înainte ca anchetatorii să ajungă la Poșta Română ca mai multe acte să nu fie găsite. Anca Alexandrescu a arătat ce s-a întâmplat la cele trei sedii din Iași înainte ca DNA să înceapă descinderile.
Jurnalista a public mai multe imagini în care se puteau vedea mii de documente rupte și tocate.Fotografiile au fost făcute la scurt timp de când procurorii DNA începuse descinderile la Poșta Română. „DNA, cred că aveți treabă pe la Poștă! Ia uitați-vă cum au tocat hârtii toată noaptea și au înfundat ghena!”, a scris Anca Alexandrescu lângă fotografiile cu documentele distruse.
Percheziții DNA la Poșta Română
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţii publice, comise în perioada 2022-2023”, se precizeză în comunicatul emis de DNA.
Procurorii DNA au făcut percheziții la trei sedii ale Poștei Române din Iași. În același timp, instituția a demarat propria anchetă internă. Anchetatorii anticorupție au mai multe suspiciuni în ceea ce privește mai multe contracte de achiziții publice încheiate de Poșta Română în ultimul ani. Este vorba de o serie de contracte pentru renovarea unor sedii ale instituției. De asemenea, procurorii au deschis și la un sediu al instituției din București și unul din Bacău.
Reprezentanții Poștei Române au transmis că vor colabora cu DNA pentru ca acest caz să fie rezolvat. „Mai multe detalii pe această temă putem oferi odată cu finalizarea verificărilor. Asigurăm că operatorul naţional de servicii poştale tratează cu maximă responsabilitate toate obligaţiile impuse prin lege şi îşi gestionează cu seriozitate şi cu atenţie resursele şi proiectele pe care le desfăşoară”.