Pentru profesori, purtarea permanentă a măștii în clasă poate fi periculoasă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pentru profesori, purtarea permanentă a măștii în clasă poate fi periculoasă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Cei din jurul tău, partenerul, au atitudini pe care nu le înţelegi. Totuşi, nu-i condamna şi treci mai departe. Nu ridica tu primul piatra! În weekend zvonurile te surprind şi te enervează.

Revenind la bătălia de la Maraton, mai doresc doar să punctez un singur lucru. La luptă a participat și Eschil, poate primul dramaturg european de mare clasă. Rănit ușor în luptă, făcea parte din trupele de elită, hopliții. Trebuie să vă mai risipesc un clișeu, nu mă lasă adevărul și istoria. Filmele de la Hollywood sunt foarte bune și frumose, dar sunt opere de artă, nu istorie. Hopliții erau tancurile lumii antice, nu erau dezbrăcați și cu pătrățele pe abdomen. Coif greu de bronz, facial, un scut mare rotund, tot de bronz, cu o grosime de până la doi centimetri, dublat cu lemn ușor de tei, prin care nu trecea nicio săgeată, ba chiar nicio suliță ușoară. Armură de piele groasă, întărită cu bronz, uneori pieptar integral din bronz, jambiere înalte, apărau și genuchiul, tot din bronz. Uneori, o brățară lungă pe tot antebrațul drept, din piele, întărită cu bronz. Oameni de bronz! Erau înarmați cu două-trei suliți și o sabie în formă de frunză de laur, din materialul acela nou, fierul!

Eschil a mai lupta și în bătălia navală de la Salamina. Rezultatul trăirilor și luptei lui au fost strânse într-o  o piesă nemuritoare, ”Perșii”. Bun, Eschil a scris 92 de piese de teatru, nu s-au păstrat decât șapte. Dragi lupi, padawani și hobbiți ați auzit până acum de piesa ”Perșii”, ați văzut-o vreodată jucată pe scena unui teatru românesc? Răspunsul este evident. Mă tem că repertoriul dramatic contemporan este pe măsura căutătorilor de pokemoni, a maneliștilor, a bețivilor, a majorității imbecile. Doar majoritatea greșește întotdeauna!

Dar, în România, 13 septembrie este Ziua Pompierilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

13 septembrie a fost ales pentru episodul glorios, de acum 172 de ani, dar foarte neclar, la fel ca multe episoade mai recente, din decembrie 1989, de exemplu, a luptei pompierilor din Dealul Spirii. Pompierii, având o formaţie de dimensiunea unei companii - împotriva unei întregi armate otomane care intra în Bucureşti să stingă Revoluţia din 1848! Dar ce spun eu, citiți toată isprava, cum a fost în https://evz.ro/horoscop-170-de-ani-de-la-atacul.html/2?v=347635, un alt articol, mai vechi, al meu.

Mă întreabă cineva despre Sundar Singh. Dragi lupi, padawani şi hobbiţi probabil că aţi auzit de “Profeţiile lui Sundar Singh”, nu? De fapt titlul complet este “Proorocirea lui Sundar Singh despre sfârşitul lumii. Sundar Singh vorbeşte globului pământesc”. Din nou vă trimit la un articol mai vechi al meu: https://evz.ro/adevarul-despre-profetia-lui-sundar-singh-horoscopul-lui-dom-profesor.html.