Evenimentul Zilei > Social > Pensionarii de la Omenia au strâns gunoaiele din parc
Pensionarii de la Omenia au strâns gunoaiele din parc

Pensionarii de la Omenia au strâns gunoaiele din parc

Un loc de joacă care ar fi trebuit să aparţină copiilor a devenit o adevărată groapă de gunoi. Parcul Humuleşti din Sectorul 5 al Capitalei arăta, zilele trecute, ca o pubelă răsturnată

Un parc trist şi părăsit. Aceasta este imaginea parcului Humuleşti din Sectorul 5 al Capitalei. Terenul de baschet arată ca după război, iar locurile de joacă lipsesc cu desăvârşire. Nu există tobogane şi nici leagăne, iar copiii nu au unde să vină. Singurii care păşesc în acest loc sunt cei care au câini şi cei care vor să facă puţină mişcare. Ce-i drept aceştia sunt nevoiţi să facă slalom prin gunoaie.

România este, din păcate, în fruntea țărilor codașe la reciclare, iar acest lucru se vede la o simplă plimbare pe stradă. Nu numai că nu se reciclează, dar mediul înconjurător se sufocă cu fel și fel de deșeuri, aruncate la întâmplare. Pentru a trage un semnal de alarmă vizavi de acest aspect, zilele trecute reprezentanţii Asociaţiai C.A.R.P. OMENIA, prin Cercul Seniorilor Ecologişti, au mers să facă curăţenie în zonă. Încă de la primele ore ale dimineţii peste 10 pensionari înarmaţi cu saci menajeri şi cu mănuşi chirurgicale au dat iama să strângă mizeria care domnea în parcul Humuleşti. Aceştia şi-au propus să de un exemplu şi să cureţe spaţiul de gunoaiele lăsate în urmă de vizitatori şi, în acest fel, să creeze un loc de agrement demn de a fi iubit. Omul care a coordonat întreaga operaţiune a fost Gheorghe Chioaru, preşedintele Asociaţiei C.A.R.P. OMENIA: „Lansez un apel autorităților la responsabilitate. Această acţiune o facem pentru o viaţă mai curată, un trai mai decent pentru vârstnicii noştri şi un viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri. Trebuie să strângem rândurile şi să curăţăm România de gunoaie“.

Asociaţia Bucureşti are 45.000 de membri

Asociația C.A.R.P. “OMENIA” Bucureşti este una dintre cele mai vechi organizații negu verna men tale, oferind de peste 64 de ani servicii sociale persoanelor vârstnice. În prezent, Aso cia ția numără peste 45.000 de membri persoane vârstnice atât din București, cât și din 8 județe ale țării şi a iniţiat şi desfăşurat la nivel local campanii umanitare şi sociale pentru creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice.