„Pensiile de lux sunt niște sume oferite de stat drept recompensă pentru o anumită activitate, afectează foarte mult bugetul de stat. Dacă ne raportăm că pensia medie în România este de aproximativ 1100 lei, iar o persoană încasează chiar de 50 de ori mai mult, se pune întrebarea dacă acest lucru este normal”, a declarat Adrian Benţa, consultant fiscal, la Income.

 

Sunt vizate pensiile speciale acordate parlamentarilor, aleșilor locali, militarilor sau magistraților. De altfel, ministul Finanțelor le-a explicat social-democraților, la ședința informală a Comitetului Executiv de miercuri seară, că deficitul bugetar este de 11 miliarde de lei și că este nevoie de o tăiere de 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ținta de deficit de 3%, mai exact, 4 miliarde de lei, conform surselor citate.
Totodată, Guvernul ar putea tăia finanțarea pentru programe cu măsuri sociale (de exemplu "Cornul și laptele", "Primul ghiozdan") și ia în calcul și restructurarea unor agenții guvernamentale pentru a reduce cheltuielile.

 

Te-ar putea interesa și: