Pensii 2022. Marcel Ciolacu: „Este aproape inexplicabil, cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate”

Sursa foto. Twittter

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că nu înțelege cum poți avea pensie mai mare decât salariul pe care l-ai avut când ai lucrat. Acesta a explicat și ce se va întâmpla cu foștii angajați ai Ministerului de Interne.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că este inexplicabil cum poți să ai o pensie mai mare decât suma de bani pe care ai avut-o în activitate. Și foștii angajați ai Ministerului de Interne au o situație asemănătoare.

„Din punctul meu de vedere sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale. Același lucru am văzut că sunt și la Ministerul de Interne.” - a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai declarat că reforma pensiilor nu îi va uita pe pensionarii care câștigă mai mult decât au avut salariu.

„Cel puțin în zona de pensii speciale, în acest moment, cred că am picat cu toțîi de acord, este aproape inexplicabil, cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate. Și aici, categoric, vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul, rămâne să avem o discuție și o decizie în coaliție.” - a mai spus liderul PSD.

Ce se va întâmpla cu pensiile

Marcel Ciolacu a mai afirmat că în PNRR „este un jalon, prins de domnul Ghinea, până la sfârşitul anului, în ceea ce priveşte legea pensiilor”.

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

„Vom vedea şi în funcţie de decizile CCR-ului ce soluţie vom găsi, pentru a îndeplini jalonul impus de către domnul Ghinea”, a completat Ciolacu.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, urmează să-i arate premierului Nicolae Ciucă, în această săptămână, o analiză privind pensiile speciale.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucian Bode, a subliniat că este necesară o reformă şi că pensiile speciale trebuie impozitate. Despre pensiile militarilor, ministrul a precizat că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală, media a şase luni din activitate.

Și Marcel Boloș a garantat că problema va fi rezolvată în curând. “Suntem în luna iulie. Jalonul are deadline luna decembrie, deci până la sfârșitul anului această problemă sigur că trebuie să fie reglementată, cel puțin așa cum spune astăzi Planul Național de Redresare și Reziliență, dar să nu uităm că în toamnă mai avem reluarea renegocierii PNRR-ului cu Comisia Europeană și să vedem atunci care va fi mandatul cu care vom fi investiși de către Guvern și de către coaliție și, desigur, alternativele pe care le avem la îndemână. Sunt, după cum știți, renegocierea și respectarea termenului asumat prin PNRR pentru acest jalon”, potrivit stirileprotv.ro