Penalty controversat la PSG - Newcastle, scor 1-1. Mbappe a egalat în minutele de prelungiri

Penalty controversat la PSG - Newcastle, scor 1-1. Mbappe a egalat în minutele de prelungiri sursa: Facebook

Meciul dintre PSG și Newcastle, din etapa a cincea a grupelor Champions League, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Francezii au egalat pe final prin intermediul unui penalty.

În urma acestui rezultat, PSG ocupă a doua poziție a clasamentului, cu șapte puncte. Newcastle are cinci puncte, la egalitate cu AC Milan, iar calculele pentru calificare se complică într-o grupă în care este implicată și Dortmund.

Finalul meciului dintre PSG și Newcastle a fost unul tensionat

În ultimele minute ale partidei, o incursiune a lui Dembele a dus la golul care schimbă complet calculele grupei. Dembele a încercat să centreze în careu, însă mingea l-a lovit în piept pe fundașul lui Newcastle, iar apoi a ricoșat în braț. Chiar dacă arbitrul Simon Marciniak nu a acordat penalty inițial, acesta a fost chemat la VAR, unde și-a schimbat decizia. Mbappe a înscris și a obținut un punct extrem de important pentru PSG.

Comentatorii englezi au criticat această decizie, spunând că în Premier League această fază nu ar fi fost judecată astfel:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cum? Cum pot da henț pentru asta!? E o poziție naturală a mâinii!”, a spus unul dintre comentatorii CBS.

„Cumva, el a dat penalty... Nu știm cum, deoarece Dembele a lovit mingea, aceasta vine din pieptul lui Livramento în cot. Acest penalty nu ar fi fost dat în Premier League”, au spus și cei de la Telegraph.

PSG risca să piardă calificarea

Acest egal o ține în joc pe PSG în lupta pentru calificarea în primăvara europeană. Înainte de ultima rundă, PSG ar fi fost pe locul trei cu numai șase puncte. Mai mult, francezii riscau să termine pe ultimul loc în grupă dacă nu câștigau la Dortmund, iar Milan o învingea pe Newcastle.

Dortmund și Milan ar fi mers în optimi, în timp ce Newcastle ar fi „retrogradat” în Europa League.

Acum, PSG se poate califica în optimi și cu un egal, dacă Newcastle nu câștigă cu AC Milan.

Kylian Mbappe aduce un egal pentru PSG

Bătaie între fani înainte de startul meciului

Înaintea meciului din Liga Campionilor dintre PSG şi Newcastle, de marţi, de la ora 22:00, au avut loc mai multe ciocniri între fanii celor două echipe. Fanii englezi ar fi fost atacaţi într-un bar.

Potrivit mai multor fillmuleţe postate pe reţelele de socializare, fanii englezi au fost atacaţi de un grup de bărbaţi îmbrăcaţi în negru:

„Rămâneţi în siguranţă la Paris în această seară. Rămâneţi uniţi şi aveţi grijă unii de alţii", a avertizat Clubul Suporterilor Newcastle.

În prima manșă disputată în Marea Britanie, Newcastle s-a impus cu scorul de 4-1.