Evenimentul Zilei > Politica > Penalii din PNL au făcut un pas în spate
Penalii din PNL au făcut un pas în spate

Penalii din PNL au făcut un pas în spate

Încercând să dea un mesaj de forță înainte de alegerile de duminică, Klaus Iohannis i-a presat pe penalii din PNL să se distanțeze de partid.

După disputa dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta din dezbaterea prezidențială de la postul B1 TV privind penalii din cele două partide, senatorul PNL Akos Mora și deputatul PNL Mircea Roșca au făcut un pas în spate. Astfel, Akos Mora a anunțat, ieri, într-o conferință de presă că se autosuspendă din PNL pentru ca numele său să nu mai fie folosit împotriva lui Klaus Iohannis în campania electorală de către Victor Ponta, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. „Ținta este foarte clară, de a murdări PNL”, a mai spus senatorul.

La rândul său, deputatul PNL Mircea Roșca a solicitat Camerei Deputaților urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunității sale parlamentare. „Nu mă voi ascunde niciodată în spatele vreunei funcții și nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiție”, a spus Roșca. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marian Neacșu, a afirmat că parlamentarii din Comisia juridică au termen până marți să prezinte raportul în cazul Roșca care urmează să intre în ședința de plen.

Noi discuții pe legea amnistiei

Solicitarea lui Klaus Iohannis către Victor Ponta și PSD de convocare a plenului pentru respingerea Legii amnistiei și grațierii, a fost pusă, ieri, în practică de parlamentarii liberali. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, George Scutaru, a declarat după ședința Biroului Permanent, că liderii Puterii „au refuzat” să convoace pentru vineri plenul Camerei Deputaților, afirmând că ar fi avut posibilitatea să facă acest lucru „dacă ar fi dorit cu adevărat”.

„Ne-au spus cei din PSD că marți subiectul va fi pus pe tapet la Comitetul liderilor de grup și, posibil, să ajungă respingerea amnistiei și grațierii marți în plenul Camerei Deputaților”, a afirmat Scutaru. Săptămâna aceasta nu era în program nicio ședință de plen, mai ales vineri, când deputații sunt în cirumscripțiile electorale.