Mii de credincioși sunt așteptați în această perioadă în Capitală. Pelerinii se pot ruga la racla în care a fost așezat Brâul Maicii Domnului. Aceasta a fost așezată la Biserica Sfântul Ilie–Ghencea.
Pelerinaj în București. Brâul Maicii Domnului, adus la Biserica Sfântul Ilie din Ghencea
Brâul Maicii Domnului este așezat în Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Pentru câteva zile, acesta a fost adus în București. Astfel, credincioșii sunt așteptați să se roage la Biserica Sfântul Ilie - Ghencea.
Potrivit învățăturii ortodoxe, brâul a fost țesut chiar de Maica Domnului. Acesta este făcut din păr de cămilă și a fost păstrat până în secolul al IV-lea la Ierusalim.
O parte din Brâu a fost dusă pe Muntele Athos
Părți din Brâul țesut de Maica Domnului au fost duce la în anul 1522, la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. De altfel, o altă bucată din acesta a ajuns pe Muntele Athos, locul despre care se spune că este protejat de Maica Domnului.
După vedenia dumnezeiască a împărătesei Zoe, aceasta a brodat Brâul cu fir de aur și a răspândit vestea că acesta a ajutat-o să se vindece de o boală gravă. După ce a fost brodat cu fire de aur, Brâul a fost așezat în racla dăruită de împăratul Arcadie.
Pelerinaj în Capitală. Cât timp va rămâne Brâul Maicii Domnului la Biserica din Ghencea
Se spune că bolnavii care se roagă la Maica Domnului cu smerenie și ating racla în care este așezat Brâul, se pot vindeca. Pelerinii se pot închina la racla așezată la Biserica Sf. Ilie – Ghencea din Capitală până marți, 4 iunie.
De asemenea, aceasta va fi dusă și la Spitalul Marius Nasta din București.
„În contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi aşezată spre închinare în biserica din curtea Spitalului „Marius Nasta”, ocazie cu care va fi oficiată Taina Sf. Maslu pentru cei bolnavi.”, conform anunțului publicat de reprezentanții lăcașului de cult.