Evenimentul Zilei > Social > REVOLTĂTOR! Cum sunt PEDEPSIŢI şoferii care OMOARĂ oameni pe trecerea de pietoni
REVOLTĂTOR! Cum sunt PEDEPSIŢI şoferii care OMOARĂ oameni pe trecerea de pietoni

REVOLTĂTOR! Cum sunt PEDEPSIŢI şoferii care OMOARĂ oameni pe trecerea de pietoni

Zilnic, doi români își pierd viața ucişi de şoferi inconştienţi, pe treceerea de pietoni. Justiţia îi condamnă pe şoferi, în majoritatea cazurilor, la pedepse cu închisoarea cu suspendare, de la 6 luni - 1 an.

Un caz revoltător este cel al Irinei Cristina Airinei,  care  a fost spulberată pe trecerea de pietoni, alături de copilul ei, aflat în cărucior.

Irina plecase de acasă să-şi plimbe copilul în cărucior. Fetiţa ei de 1 an şi jumătate se zbate acum între viaţă şi moarte, pe un pat de spital. Şoferul care a provocat accidentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

„Neacordarea priorităţii pietonilor reprezintă cea de-a treia cauză de producere a accidentelor grave în România”, se arată în Strategia Naţională pentru siguranţa rutieră (2016 – 2020). 

Numai anul trecut, 111 oameni au murit, loviţi de maşini pe trecerile de pietoni din România. Fără sancţiuni severe pentru şoferii care nu acordă prioritate pietonilor,pietonii îşi vor risca viaţa atunci când vor traversa regulamentar o şosea.

În ultimii cinci ani, 4.261 de români au fost accidentaţi grav pe trecerile de pietoni, scrie libertatea.ro