Evenimentul Zilei > Actualitate > Pedepsele USTURĂTOARE pe care Jamie Oliver le pregăteşte copiilor când aceştia sunt NEASCULTĂTORI | FOTO şi VIDEO
Pedepsele USTURĂTOARE pe care Jamie Oliver le pregăteşte copiilor când aceştia sunt NEASCULTĂTORI | FOTO şi VIDEO

Pedepsele USTURĂTOARE pe care Jamie Oliver le pregăteşte copiilor când aceştia sunt NEASCULTĂTORI | FOTO şi VIDEO

Maestrul bucătar Jamie Oliver a inventat o metodă de a-şi pune la punct copiii atunci când cei mici o iau razna, care este usturătoare, la propriu.

El le pune, celor patru copii ai săi, ardei iute în mâncare atunci când aceştia sunt neascultători.

Poppy are 12 ani, Daisy, în vârstă de 11 ani, Petal, în vârstă de cinci ani, şi Buddy a ămplinit patru ani, aşa că fac nenumărate trăsnăi care le provoacă părinţilor dureri de cap.

Astfel, ideea unei pedepse care să dea roade se impunea, iar Jamie Oliver a povestit că i-a venit atunci când fiica lui cea mare a fost "nerespectuoasă şi insolentă". Atunci a cojit un măr, a pus un sos chili extrem de iute peste fruct şi l-a oferit apoi fiicei sale, informează contactmusic.com.

"Drept pedeapsă, îi fac să mănânce ardei iute. Nu mai e la modă să îţi baţi copiii, nu e deloc elegant şi nu ai voie ca părinte să faci acest lucru. Dacă eşti un bucătar celebru, aşa cum sunt eu, nu ar fi deloc plăcut dacă informaţia ar apărea în presă. Aşadar, ai nevoie de metode alternative. Poppy a fost foarte nerespectuoasă şi insolentă cu mine şi a forţat nota. Pe vremea copilăriei mele, aş fi fost bătut, dar în zilele noastre nu mai ai voie să faci asta. După cinci minute, a crezut că eu uitasem, dar nu uitasem. Mi-a cerut un măr. L-am tăiat în mai multe bucăţi pe care le-am frecat cu ardei iute. A fost o trataţie minunată", a dezvăluit Jamie Oliver.

Totuşi, celebrul maestru bucătar spune că soţia lui a fost furioasă când a aflat despre această metodă de disciplinare a copiilor cuplului: "Poppy a alergat spre mama ei şi i-a spus: «Asta e ardei iute!». Eu râdeam într-un colţ. Jools mi-a spus: «Să mai faci asta niciodată!».