Pe medici, dacă nu-i termină epidemia, ajung în tribunal

Pe medici, dacă nu-i termină epidemia, ajung în tribunal

În opinia jurnalistei Melania Rizzoli trebuie să fie introdusă norma care asigură protecţia legală a medicilor, pentru a-i apăra de riscul acţionării în judecată deoarece decesele s-au petrecut sub directa lor responsabilitate.

În prezent s-a ajuns la 77 numărul medicilor decedaţi din  pricina coronavirusului, iar cifra este destinată să se mărească, adăugându-se la lista unui masacru naţional care se pare că nu are sfârşit.

Drama medicilor

Medicii încă scăpaţi de infecţia virală sunt dezorientaţi şi le e teamă să nu greşească, teamă să nu fie infectaţi şi de a nu reuşi să ducă la capăt sarcinile în condiţiile în care se află, cu ritmuri imposibil de suportat, dictate de o urgenţă neaşteptată şi înşelătoare. Urgenţă căreia nimeni nu-i cunoaşte durata şi nu există posibilităţi sigure de a se proteja şi a se apăra.

Muncesc de săptămâni întregi fără pauze, printre paturile de la reanimare ale bolnavilor care sosesc cu ochii ieşiţi din orbite, distruşi de foamea de aer, care cer ajutor fiindcă nu reuşesc să respire, care vin sedaţi, traheotomizaţi, întubaţi şi legaţi de aparatele de respirat, în timp ce infimierii poziţionează cateterele ateriale, venoase, naso-gastrice, vezicale şi rectale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este o goană frenetică, cursă contratimp, cu minutele numărate, toţi în jurul unui muribund care în loc să-şi amelioreze situaţia, şi-o înrăutăţeşte. Mor fără oprire, unul după altul, se sting cu sutele în disconfortul general al sanitarilor conştienţi că fac totul fără arme eficace, fără medicamentele cerute, impotenţi împotriva unei boli agresive şi devastatoare, care nu lasă şanse celor mai fragili şi-i ucide nepăsătoare.