Evenimentul Zilei > Politica > Pe cine VREA Dragnea să pună GUVERNATOR la Banca Națională. „Infractorul visează la LINGOURI de aur de multă vreme”
Pe cine VREA Dragnea să pună GUVERNATOR la Banca Națională. „Infractorul visează la LINGOURI  de aur de multă vreme”

Pe cine VREA Dragnea să pună GUVERNATOR la Banca Națională. „Infractorul visează la LINGOURI de aur de multă vreme”

Orice atac din partea PSD împotriva BNR nu arată decât un singur lucru, că PSD vrea să pună mâna și pe Banca Națională, crede liderul liberal Ludovic Orban. ”Infractorul Dragnea vrea să îl pună în fruntea Băncii Naționale pe infractorul Vâlcov, pentru că e clar că infractorul Vâlcov visează la lingouri de aur de multă vreme”, a spus, marți, președintele PNL după o întâlnire cu mediul de afaceri.

Acesta a adăugat că PNL „respinge categoric toate atacurile mârșave ale partidului de guvernământ  și ale altor actori mânjiți de banii negri ai PSD împotriva Băncii Naționale și le spune clar românilor că singurii vinovați de toate perturbările din economie, singurii vinovați de explozia inflației, singurii vinovați de creșterea prețurilor sunt cei care se află astăzi la guvernare”.

Ludovic Orban susține că la întâlnirea pe care a avut-o cu patronatele, asociațiile patronale, reprezentanți ai companiilor din energie, privitor la consecințele OUG 114/2018, asupra sectorului energetic, asupra perspectivelor de evoluție ale sectorului energetic și asupra funcționării companiilor din domeniul energiei s-a ajuns la concluzia că actul normativ „reprezintă practic bomboana de pe colivă”. „Nu fac altceva decât să distrugă sectorul energetic, să oprească orice investitori care intenționează să investească în România, să îl oprească să mai investească în România. Toate planurile de investiții care fuseseră făcute de companiile prezente în România, au fost date peste cap.  Marea majoritate a companiilor din domeniul energetic își pun întrebarea dacă își vor putea păstra profitabilitatea și dacă vor avea cu adevărat capacitatea de a putea face față exigențelor acestor reglementări fără nici un fel de fundament economic, care nu au nicio legătură  cu cerințele pieței și care sunt contrare Tratatului UE și directivelor și reglementărilor de la nivel european”, susține Orban.

PNL cere abrogarea OUG privind măsurile fiscal-bugetare (taxa pe lăcomie) în integralitatea ei, cu atât mai mult pentru sectorul energetic. „Au fost afectate domenii fundamentale cum este domeniul financiar-bancar, care asigură sănătatea economiei, sectorul energetic, care este suportul pentru economie și pentru dezvoltarea economiei. Ceea ce s-a întâmplat prin această ordonanță este un adevărat atentat la adresa sănătății economiei românești  trebuie abrogată imediat. Nici dacă în România se aflau la guvernare cei mai mari dușmani ai României, nu cred că ar fi avut inventivitatea de a născoci un asemenea atentat la echilibrul economic și la funcționarea normală a economiei românești”, a conchis Orban.