Pavel, la cota 5.000.000 $

Pavel, la cota 5.000.000 $

La US Open, "Cneazul" va stabili un nou record al castigurilor realizate de un tenismen roman.

Turneul de tenis US Open, ultimul mare „bal” al sezonului, se va deschide asta-seara la New York (in direct, la Eurosport). Cei mai buni jucatori de pe planeta, in frunte cu elvetianul Roger Federer si belgianca Justine Henin, isi vor incrucisa rachetele pentru fabuloasa suma de 19,6 milioane de dolari.

Singurul roman prezent pe tabloul masculin de simplu, veteranul Andrei Pavel (33 de ani), are o miza speciala la editia de anul acesta. Daca va trece de primul tur, „Cneazul” va deveni primul tenismen roman din toate timpurile care obtine in cariera cinci milioane de dolari numai din premii, la trei milioane distanta de marele Ilie Nastase!

„N-am bani de Porsche”

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa ce a trecut de furcile caudine ale calificarilor, „Cneazul” a avut parte de sorti favorabili, urmand sa-l infrunte in runda inaugurala pe necunoscutul german Dominik Meffert (26 de ani), un jucator venit si el din calificari si care ocupa locul 239 mondial! Teoretic, Andrei Pavel, aflat la a 11-a participare la US Open, este favorit in fata lui Meffert, chiar daca germanul masoara 1,98 metri inaltime.

Daca va accede in runda a doua, romanul, care a castigat pana acum din tenis 4.971.245 de dolari, isi va asigura un premiu de 26.500 de dolari si ar ajunge la granita sumei de cinci milioane de dolari. Cum Pavel va concura si la dublu, simpla prezenta in turul I ii va aduce 5.000 de dolari, suficient pentru a depasi suma de cinci milioane de dolari, adunata in cei 17 ani de cand este jucator profesionist.

Desi va stabili un record greu de egalat de vreun compatriot, Pavel este cunoscut ca un tip care nu arunca banii pe fereastra. Intrebat in urma cu ceva vreme, la un meci de Cupa Davis, ce masina conduce, constanteanul a raspuns: „Una obisnuita. Mi-as dori un Porsche, dar n-am suficienti bani!”.

Federer: „As paria casa pentru Nadal”

Marele favorit al editiei de anul acesta este Roger Federer, campionul din ultimii trei ani, urmat de rivalul sau, spaniolul Rafael Nadal, care viseaza sa triumfe in sfarsit intr-un turneu de Grand Slam, altul decat Roland Garros. Daca va invinge din nou la New York, Federer va deveni primul tenismen cu patru succese consecutive, dupa Bill Tilden, care a reusit acest record in anii ‘20.

„Eu si Nadal suntem doi oameni diferiti, doua caractere distincte. Eu sunt dreptaci, el e stangaci. Avem stiluri de a ne imbraca total diferite. El are parul lung, eu ceva mai scurt. El este tanar, iar eu sunt deja genul experimentat, sa nu spun batran. Daca ar fi sa-mi pariez casa pe altcineva decat pe mine, as face-o cu siguranta pe Rafael”, a declarat Federer.

Pe tabloul feminin, Justine Henin va avea de luptat in primul rand cu surorile Williams, Venus si Serena, care au triumfat anul acesta la Australian Open, respectiv Wimbledon. Doua jucatoare din Romania, Raluca Olaru si Edina Gallovits, si-au facut loc pe tabloul principal de simplu, urmand sa dispute primul tur cu americanca Ashley Harkleroad, respectiv frantuzoaica Severine Bremond.

Top

1. Andrei Pavel ...................................4.971.245 $ 2. Irina Sparlea ..................................2.652.068 $ 3. Ilie Nastase ...................................2.076.761 $ 4. Ruxandra Dragomir .....................1.861.426 $ 5. Adrian Voinea ............................... 1.836.277 $ 6. Virginia Ruzici ...............................1.183.728 $ 7. Victor Hanescu .............................1.104.355 $