Paul Stănescu susține că nu există unitate europeană fără România în Spațiul Schengen. „Olanda subminează ideea solidarității”

Paul Stănescu susține că nu există unitate europeană fără România în Spațiul Schengen. „Olanda subminează ideea solidarității” Paul Stănescu Sursa foto: Arhiva EVZ

Paul Stănescu a explicat că este subminată ideea solidarității europene cu fiecare zi care trece fără România în Spațiul Schengen. De asemenea, secretarul general din PSD susține că trebuie luate măsuri care să forțeze Olanda să fie de acord cu intrarea țării noastre în Schengen.

Paul Stănescu susține că „Nu putem vorbi de unitate europeană fără România în Schengen”. De asemenea, în ceea ce privește ideea de solidaritate europeană, secretarul general al PSD susține că este benefică. Totuși, această idee invocată de Ursula von der Leyen și alți politicieni europeni se poate transforma în ipocrizie din cauza că Olanda se opune aderării României la Spațiul Schengen.

În acest context, Stănescu a mai adăugat că țara noastră merită să intre în Schengen „cu demnitate, fără să ne ploconim Olandei, pentru că nu este cazul”. Așadar, România așteaptă ca țările membre UE să facă toți pașii necesari pentru ca Olanda să fie de acord cu libertatea de mișcare a românilor. Mai mult decât atât, secretarul general al social-democraților a subliniat că Parlamentul de la Haga pune mai presus interesele economice și politice în defavoarea idee de unitate a UE.

„În fiecare zi în care România nu este în Schengen, Olanda subminează ideea solidarității europene. România are poziții proeuropene clare și nu este lăsată să intre în Schengen, în timp ce alte țări membre au probleme destul de grave cu statul de drept. Mai mult, sunt state europene care nu sunt în Uniunea Europeană, dar au acces la libertatea de circulație. Pentru România, în acest moment, când a făcut toate eforturile tehnice și politice necesare, este o problemă de demnitate națională”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesajul dur al lui Paul Stănescu la adresa USR

În același timp, Stănescu a atras atenția membrilor USR referitor la faptul „că se află într-o familie politică europeană cu partide care își bat joc de demnitatea românilor”. În acest context, politicianul a explicat că dacă membrii USR ar fi cu adevărat patrioți, ei ar fi făcut deja acțiuni semnificative care să demonstreze că susțin interesele țării, ci nu doar pe cele ale grupului Renew, din care fac parte.

Mai mult decât atât, Stănescu susține că o soluție ar fi chiar părăsirea grupului pentru a pune mai multă presiune pe oficialii olandezi. Cu toate acestea, România va continua să fie solidară „cu proiectele Uniunii Europene, atât în privința crizei energetice, cât și în alte aspecte, dar așteptăm să vedem această solidaritate europeană la lucru în relația cu Olanda”, a transmis secretarul general al PSD printr-un comunicat de presă.