Evenimentul Zilei > Politica > Patru luni ratate. Orban a eșuat cu anticipatele și cu alegerea primarilor în două tururi
Patru luni ratate. Orban a eșuat cu anticipatele și cu alegerea primarilor în două tururi

Patru luni ratate. Orban a eșuat cu anticipatele și cu alegerea primarilor în două tururi

Ludovic Orban și-a depus mandatul, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat noi consultări cu partidele, în vederea desemnării unui nou premier. În doar câteva luni, Ludovic Orban și PNL au reușit să rateze principalele două obiective politice pe care și le-au asumat la preluarea guvernării. Este vorba despre organizarea alegerilor anticipate și modificarea legislației electorale în vederea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Acum, sunt șanse mari ca noul Guvern, ieșit din consultări, să fie votat în Parlament „ajutat” și de amenințarea coronavirusului.

Legea alegerii primarilor în două tururi este blocată în Parlament, iar șansele ca anticipatele să mai fie organizate au scăzut sub 50%, după cum ne-a chiar președintele Klaus Iohannis. Iar toate acestea s-au întâmplat în situația în care liberalii au repetat în permanență și au dat asigurări că au o strategie foarte bine pusă la punct, cu etape și termene clare, prin care vor ajunge la anticipate. Același lucru l-au susținut și despre alegerea primarilor în două tururi: că au soluții și planuri alternative pentru a le impune.

După evenimentele din ultima perioadă, constatăm, însă, că Ludovic Orban n-a urmat nici o strategie infailibilă și că planurile întocmite de strategii PNL au depins de o mulțime de variabile asupra cărora nu au avut control.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE