Războiul din Ucraina a determinat mai multe nume importante să părăsească țara invadată de ruși și să caute refugiu în alte state care le pot oferi siguranță. Unul dintre cei care a luat o astfel de decizie este Igor Surkis (63 de ani), patron al clubului de fotbal Dinamo Kiev. Oligarhul ucrainean a fost surprins la București, alături de oamenii săi de încredere.
Igor Surkis, patron al clubului de fotbal Dinamo Kiev, a decis să părăsească Ucraina și să își găsească refugiu într-un stat care să îi poată oferi siguranță. Oligarhul ucrainean a fost surprins în București alături de oamenii săi de încredere. Pe lângă staff-ul tehnic, acesta era însoțit de fratele său, Hryhoryi, și agentul lui Mircea Lucescu, Arcadie Zaporojanu.
Patronul Dinamo Kiev a fost surprins de reporterii ProSport la un restaurant din Capitală, localizat în centru, pe strada Ion Brezoianu – Parcul Cișmigiu. Această întâlnire a avut ca scop punerea la punct a viitorului echipei de fotbal și probelele de lor. Igor Surkis și-ar fi luat angajamentul să susțină în continuare financiar echipa, iar „Il Luce” are mână liberă să formeze un lot cât mai competitiv.
Potrivit sursei citate anterior, Igor Surkis ar fi adus în România 17,6 miliarde de dolari, informație negată de oligarhul rus.
Patronul clubului Dinamo Kiev și fratele său au părăsit Ucraina cu mare discreție și a născut multe discuții contradictorii. Jucătorii se află și ei în țara noastră și s-au antrenat la baza FCSB, fotbaliștii sosind sâmbătă dimineața în România și fiind cazați la Snagov.
Mircea Lucescu pregătește jucătorii de la Dinamo Kiev în România
Războiul din Ucraina a produs schimbări importante în fotbalul ucrainean. Jucătorii Dinamo Kiev au părăsit țara și se află în România. Aici se antrenează la baza sportivă a FCSB. Echipa lui Mircea Lucescu va disputa în următoarele săptămâni mai multe partide amicale, împotriva unor cluburi din România.
„Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de război, deși campionatul este întrerupt și până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni. În orașele asediate de ruși sunt oameni care mor ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire și electricitate.
Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc și revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând”, a declarat Lucescu, într-un interviu pentru Corriere Dello Sport.