Evenimentul Zilei > Justitie > Patronul firmei care SĂPAT GROAPA în care a MURIT polițistul Gigină: „A murit din neatenția lui”
Patronul firmei care  SĂPAT GROAPA în care a MURIT polițistul Gigină: „A murit din neatenția lui”

Patronul firmei care SĂPAT GROAPA în care a MURIT polițistul Gigină: „A murit din neatenția lui”

Procurorii DNA l-au citat în calitate de suspect pe patronul firmei care săpase groapa în care a murit polițistul Bogdan Gigină. Procurorii spun că lucrarea nu era semnalizată corespunzător, dar Petre Mazilu susține contrariul.

Petre Mazilu a declarat jurnaliștilor prezenți la DNA că semnalizările au fost corecte şi, că probabil, tânărul motociclist a murit din propria neatenţie. Procurorii spun, însă, că lucrarea nu era presemnalizată cu 240 de metri înainte.

„Semnalizăriie au fost corecte. Se ştia de groapă. S-a lucrat trei zile înainte. Înainte cu o oră (de producerea accidentului în care a murit Bogdan Gigină, n.r.) a trecut o delegaţie. Chiar a preşedintelui. Deci nu se poate spune ca nu a fost semnalizată corect. Erau două lămpi care funcţionau. Funcţionau şi după necaz", a spus Petre Mazilu, citat de news.ro.

Patronul firmei a spus că o mare vină o are şi polițistul Bogdan Gigină. „Păcat că a murit. Din neatenţia probabil a dânsului. Din câte am înţeles, i s-a spus să se retragă din dispozitiv datorită condiţiilor meteo. Nu sunt sigur de asta. S-a zvonit. Nici nu eram în ţară când s-a întâmplat”, a mai adăugat Petre Mazilu.

Referitor la acuzația procurorilor că lucrarea nu era presemnalizată, Mazilu a spus că nu se putea face acest lucru.

„Acuzaţia este că nu au fost semnele reflectorizante şi că n-am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. Nu se putea respecta această distanţă într-un oraş. Să blochezi 240 de metri de stradă… nu s-ar fi întâmplat această tragedie dacă se respectau cei 240 de metri", a mai spus Petre Mazilu, citat de euroactiv.ro