Patriarhul Daniel și președintele Academiei, victimele unei „tentative de șantaj” din partea unui membru GDS!

Patriarhul Daniel

Într-un amplu articol dedicat controversei dintre un membru al GDS, care este și angajat CNSAS, și Patriarhul Daniel, respectiv președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, jurnalistul Victor Roncea face o analiză detaliată a tuturor implicațiilor din acest dosar cu ramificații complexe.

„În urma tentativelor de șantaj și amenințare întreprinse de un membru al GDS (n. red. - Grupul pentru Dialog Social) angajat CNSAS, emise ca urmare a declarației Patriarhului României cu privire la căderea regimurilor care îl batjocoresc pe Dumnezeu, acuzații publice în care este reluată și macularea Președintelui Academiei Române, ne-am adresat conducerii Colegiului CNSAS și academicianului Ioan Aurel Pop (care, din milă probabil, nu l-a dat în judecată până acum pe ipochimenul Mădălin Hodor de la organul GDS, "22").

Am obținut declarații și de la președintele Academiei și de la conducerea CNSAS iar între timp a reacționat și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Adăugăm și un Raport intern al Colegiului CNSAS, în facsimil, în care este dezvăluită frauda angajatului CNSAS”, scrie Victor Roncea în debutul materialului său.

Șantajul lui Hodor

După ce reia declarația din predica Patriarhului, rostită la Hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, care a inflamat spiritele săptămâna aceasta pe scena publică, jurnalistul publică integral scrisoarea pe care a adresat-o CNSAS, „instituție de care se folosește personajul numit, acuzat într-un Raport intern - pe care îl prezentăm integral mai jos - de furt din Arhiva CNSAS:

Scrisoarea către CNSAS

Către Președintele Colegiului CNSAS

Colegiul CNSAS

Stimate Domnule Președinte,

Stimați membri ai Colegiului CNSAS,

Un angajat al CNSAS, recte Mădălin Hodor, îl amenință și șantajează voalat pe Patriarhul României, printr-o publicație, cu scoaterea Dosarului. De ce? Pentru că acesta a făcut o declarație care a deranjat pe altcineva.

În același timp, în aceeași publicație, Hodor reia negru pe alb minciuna penibilă și descalificantă pentru orice cercetător cu Lista celor "200 de colaboratori ai Securității" - "agenți de influență ai regimului comunist".

Dar Hodor nu este numai un cercetător și comentator/manipulator răspândac de știri false pe bandă, ci este angajatul Dvs și pentru orice cititor neavizat părerile lui neavenite apar ca fiind girate de instituția unde lucrează, respectiv CNSAS.

Concret, în public se vehiculează acum faptul că CNSAS - INSTITUȚIA - îl amenință și șantajează pe Patriarhul României.

Vă rugăm să ne oferiți astăzi un răspuns privind calitatea în care se exprimă, modul în care este afectată imaginea CNSAS (cum considerați Dvs - este sau nu afectată?) și să lămuriți opinia publică cu privire la acea listă. Este datoria Dvs.

Vă mulțumesc,

Victor Roncea

Redactor șef ActiveNews

Răspunsul CNSAS

"În legătură cu pozițiile personale exprimate în spațiul public de salariatul CNSAS Mădălin Hodor, CNSAS face următoarele precizări

  1. Pe numele lui Ciobotea Dan-Ilie, Patriarhul Bisericii Ortodxoe Române, s-au eliberat următoarele decizii
  2. anul 2002 - nu a fost agent sau colaborator al Securității, ca poliție politică.
  3. anul 2007 - nu a fost agent sau colaborator al poliției politice comuniste.

Punctele de vedere exprimate de dl. Mădălin Hodor se situează în afara cadrului instituțional al CNSAS."

Răspunsul profesorului Ioan Aurel Pop

„Stimate Domnule Roncea,

Nu mai am puterea să mă confrunt cu asemenea situații, pe care le inventează din când în când persoane fără niciun fel de reper etic. Mi s-a facut lehamite! Recent, am fost acuzat că am fost membru al UTC (Uniunea  Tineretului Comunist) și membru de partid, alături de alți 4 milioane de români.

Nu am ascuns niciodată aceste lucruri. Dar nu am cum să inventez lucruri pe care nu le-am făcut! În curând, voi fi, poate, condamnat că m-am născut în vremea regimului comunist sau că nu am fugit din iadul comunist într-o țară liberă.

Oricum, dacă dupa 30 de ani, acestea sunt preocuparile fundamentale ale unor tineri cercetători, dați-mi voie sa fiu dezamăgit și amărat. Mă tem, însă, că nu sunt tocmai preocupările lor, ci ale altora care-i manipulează, îi incită și îi stimulează material.

Dar nu mă mai ating aceste răutăți...

Cu aleasă prețuire,

Ioan-Aurel Pop

Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei

„În urma deversării în spațiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii si a Părintelui Patriarh, vă rog să primiți această reacție a mea în calitate de purtător de cuvânt al Patriarhiei.

Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?

Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe (…)

toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză „jurnalistică”, a afirmat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, citat de EvZ.

Rolul lui Lucian Boia

Victor Roncea reamintește, în articolul său, că scandalul Listei celor 200, la care face referire Mădălin Hodor, a fost construit pentru intimidarea actualului președinte al Academiei Române, în perioada premergătoare alegerilor de la Academie și a fost dat publicității în revista Grupului pentru Dialog Social (GDS) cu acuze false de colaborare a acestuia cu Securitatea.

„Motivul era clar și s-a dovedit real de atunci și până acum: Ioan Aurel Pop este un patriot. Din circăraia revistei "22" a GDS a reieșit, în urma unei anchete a Evenimentului Istoric și a unei recunoașteri forțate publicate de EVZ, că singurul turnător notabil și agent de influență al Securității și regimului comunist era tocmai autorul de ficțiune al Humanitas, Lucian Boia, turnător care fusese ascuns de pe Listă prin eliminarea unei file din Dosarul de la CNSAS. A relua acum istoria, în ciuda demontării falsității aserțiunilor individului răspândac de știri false denotă că învățăturile compartimentului de dezinformare al KGB au fost bine asimilate și la GDS.

Frauda lui Hodor

În urmă cu un an, AncheteOnline și EVZ demontau frauda lui Mădălin Hodor prin publicarea unui Raport intern pe care îl reproducem integral în facsimil mai jos, așa cum ne-a parvenit de la colegii noștri de presă.

Iată materialul de presă edificator prin care este demonstrată frauda lui Hodor:

Demontarea unei diversiuni. Mădălin Hodor acuzat că a scos prin fraudă documente din arhiva CNSAS

/* */

CNSAS, chemat în instanță pentru faptele lui Hodor

Un raport intern din CNSAS, realizat de Alexandra Toader, membru al Colegiului Consiliului din partea Președinției, scoate la iveală modul ilegal în care cercetătorul Mădălin Hodor a scos pe piață informații, fără să țină cont de procedurile de funcționare a acestei instituții, scrie Ancheteonline.ro care a intrat în posesia raportului Alexandrei Toader.

Membrul Colegiului CNSAS, Alexandra Toader, pune în discuție modalitatea în care Hodor a avut acces la documente considerate a fi supuse legii de funcționare a acestei instituții, constatând încălcarea normelor interne ale Consiliului. (…) ”Domnul Hodor nu a așteptat să intre în posesia înștiințării, așa cum nu a așteptat nici înștiințarea oficială că a fost acreditat, fără de care niciun cercetător nu poate depune cerere de fotocopiere. Mai mult decât atât, nu s-a programat la sală, așa cum i se recomandase, în înștiințarea din 13 martie”.

„Cercetătorilor acreditați nu li se permite accesul la inventarul Fodului SIE, în afara unor dosare problemă”, dar Hodor solicită în cererea de fotocopiere ”copii, cu exactitate, numărul de pagini din fiecare dosar, cotele dosarelor SIE, fără ca Direcția de Cercetare-Editare să-l fi îndrumat în privința dosarelor pe care să le studieze în vederea întregirii documentației pe tema spionajului românesc”, mai punctează Alexandra Toader.

Și angajat și cercetător extern

”Rezumând, domnul Hodor a solicitat fotocopii înainte de a fi programat la sala de studii, respectiv înainte de a i se aduce la cunoștință că a fost acreditat.Așadar a solicitat fotocopii în calitate de angajat, a se citi în afara normelor legale. Cum cererea este alcătuită de Hodor angajatul, documentele au fost fotografiate de același Hodor angajatul, semnatarul cererii. Cum i-au parvenit, atunci, copii după acele documente, cercetătorului Hodor?

Bunăoară s-ar putea justifica, in extremis, conținutul articolului publicat în revista „22”, prin calitatea lui de cercetător. Publicarea facsimilului, nicidecum! În primul rând pentru că cercetătorul Hodor a primit documentul de la angajatul Hodor, care, la rândul său îl obținuse nerespectând formele legale”, se mai spune în raport.”Funcționarul Fodor a obținut și de asemenea a scos din instituție, în mod problematic, copiile, iar la rândul lui, cercetătorul Hodor, a intrat în posesia lui și le-a publicat, plasându-se, în acest context, în afara cadrului juridic”, concluzionează Alexandra Toader.

”Un alt aspect asupra căruia membrii Colegiului trebuie edificați este măsura în care s-au făcut presiuni, la nivelul Direcției Arhivă Centrală, în vederea eliberării copiilor”, mai scrie Alexandra Toder.

Conform surselor noastre din CNSAS, presiunile au fost realizate de Germina Nagâț, premiata GDS și reprezentanta USR, "mama omida adoptivă" a lui Mădălin Hodor”, încheie jurnalistul Victor Roncea, care postează în facsimil raportul integral al Alexandrei Toader.

Sursa: Activenews