O salată delicioasă, plină de legume și arome este, în mod cert, preparatul ideal pentru zilele de post. Cartofii noi sau cei roșii vor da un gust deosebit Patatosalatei. Iată cât de simplu se poate prepara.
Patatosalata, cea mai gustoasă salată cu cartofi
Patatosalata este rețeta favorită a grecilor, mai ales în Postul Paștelui. De altfel, acest fel de mâncare este inclus în multe dintre meniurile restaurantelor din Grecia. Această salată cu cartofi se poate pregăti foarte repede, iar ingredientele pot fi adaptate în funcție de preferințe.
Ingrediente
- 800 grame de cartofi roșii
- 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sucul de la o lămâie
- 100 g de brânză vegetală (se poate folosi tofu)
- 1 ceapă roșie
- 4 linguri cu capere în saramură
- 2 linguri cu mărar proaspăt tocat fin
- 2 linguri cu pătrunjel tocat fin, piper negru după gust.
Persoanele care nu țin post pot adăuga în această salată piept de pui sau iaurt grecesc. De asemenea cei care preferă mâncarea iute pot adăuga fulgi de chilli sau chiar ardei iute tocat mărunt.
Salată cu cartofi și capere
Cartofii se toarnă într-o cratiță cu apă rece și pun la fiert. Aceștia se fierb timp de 20 de minute, până când se înmoaie. După ce au clocotit timp de 5 minute, cartofii se scot într-un vas încăpător. Sucul de lămâie și uleiul de măsline se amestecă separat, iar compoziția obținută de adaugă peste cartofii tăiați în funcție de preferințe, fie în patru, fie pe jumătate. Brânză vegetală se fărâmițează și se adaugă peste compoziție.
De asemenea, ceapa și verdețurile se toacă mărunt și se adaugă peste salată. După gust, în salată se poate adăuga și o lingură de smântână vegetală. Aceasta se asezonează cu sare și piper, putând fi servită imediat.
Persoanele care nu țin post pot adăuga și maioneză peste restul ingredientelor. De asemenea se poate adăuga carne de pui tocată mărunt sau chiar șuncă de pui sau porc.