Pastele cu diferite sosuri se numără printre cele mai rapide preparate pentru prânz sau cină. Acestea se pot pregăti cu legume în perioada postului și sunt la fel de gustoase precum cele care conțin carne. Această rețetă de paste cu sos de ciuperci te va salva în zilele aglomerate de post, când trebuie să prepari un prânz rapid.
Paste cu sos de ciuperci și piper alb
Ciupercile adaugă un plus de gust oricărui preparat și se gătesc rapid. De asemenea, piperul alb potențează aromele din orice fel de mâncare și nu este la fel de iute precum cel negru. Puțini știu că acesta este produs prin decojirea boabelor de piper negru.
În poți adăuga în orice preparat sau chiar în salate. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame de paste
- 400 grame de ciuperci
- ulei de măsline
- 2 cepe
- 5 căței de usturoi
- o smântână vegetală
- sare
- piper alb.
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit cu uleiul de măsline. Între timp, ciupercile se spală și se toacă în felii subțiri. Acestea se adaugă peste ceapă și se lasă la călit, la foc mic. Pentru această rețetă se pot folosi penne, tagliatelle sau chiar spaghete, care se pun la fiert în apă cu sare.
Peste ciuperci se toarnă o jumătate de cană cu apă și se mai lasă la fiert până când compoziția scade.
Paste cu sos de ciuperci și piper alb
Smântâna vegetală, sarea și piperul se adaugă peste ciuperci și se amestecă până când compoziția se îngroașă. Sosul se ia de pe foc și se toarnă peste pastele fierte. Dacă preferi parmezanul peste paste, acesta poate fi înlocuit cu fulgi de drojdie inactivă. De asemenea, pastele pot fi introduse la cuptor pentru 5-7 minute, astfel încât să se formeze o crustă subțire deasupra. Este important să folosești penne, tagliatelle sau spaghete fără ou.