În perioada postului evitați consumul de produse semipreparate, ambalate și ultraprocesate. Ca să aveți beneficii pentru sănătate pe toată perioada postului, preparați mâncăruri simple, pe bază de legume și leguminoase. De asemenea, se spune că mâncărurile de post sunt mult mai sănătoase şi curate.
Pasta de fasole cu avocado, este o rețetă de post, rapidă și gustoasă, cu o listă de ingrediente la îndemâna oricui, iar mai jos aveţi modul de preparare detaliat pentru o pastă aperitiv sau spread vegan din ingrediente sănătoase și gustoase.
Pentru prepararea rețetei de pastă de fasole cu avocado aveţi nevoie de următoarele ingrediente.
-1 conservă de 326 de grame cu fasole albă .1 avocado mare (sau 2 mai mici), bine copt -50 de grame de unt de arahide, fără zahăr -1 legătură mare de pătrunjel verde, tocat -1 linguriță rasă de chimen măcinat -½ de linguriță rasă de semințe de coriandru măcinate -2 căței de usturoi -zeama de la 1 lămâie mare -1 vârf de cuțit de chili uscat -sare și piper după gust -pentru garnisire, ceapă verde tocată rondele sau verdeață proaspătă, după gust
Modul de preparare
1. Pasta de fasole cu avocado e gata în 5 minute, așa că modul de preparare este cum nu se poate mai simplu. Tăiaţi avocado pe lungime, până la sâmbure. Am rotit ușor cele două jumătăți și le-am desprins. Eliminaţi sâmburele, scobiţi toată pulpa din avocado și stropiţi-o imediat cu zeamă de lămâie, ca să evit oxidarea.
2. Se scurge fasolea de lichid, o pui în bolul tocătorului. Am adăugat avocado și zeama de lămâie. Nu, nu e multă zeama de la 1 lămâie întreagă.
3. Adăugaţi toate celelalte ingrediente: usturoiul feliat, pătrunjelul fin tocat și untul de arahide, 1 linguriță rasă de sare, am râșnit piper negru și am adăugat și restul condimentelor. Bineînțeles, în locul untului de arahide puteți folosi tahini, dacă aveți acasă și preferați.
4. Mixaţi totul cu tocătorul vreo două minute. După gust se adaugă puțină sare, apoi transferați pasta de fasole cu avocado într-un bol potrivit pentru servire.
În final, presărați pe deasupra rondele de ceapă verde. Merge minunat cu lipii crocante, cu nachos, cu tortilla chips. Are un gust echilibrat, proaspăt și condimentat în același timp.
Sursa: lauralaurentiu.ro.