Pași pentru alegerea unei mașini de familie corespunzătoare (P)
- Ioan Bujor
- 9 iulie 2019, 13:20
Sosirea copiilor este întotdeauna un motiv de bucurie, dar, să nu ne înșelăm, reprezintă și o mică durere de cap în toate domeniile vieții, inclusiv în ceea ce privește vehiculul pe care îl conduceți.
Alegerea vehiculului de familie care se potrivește cel mai bine cu nevoile voastre este o provocare, de aceea v-am pregătit acest ghid.
Etapele care trebuie parcurse sunt următoarele:
-Determinați un buget.
-Definiți nevoile specifice ale familiei voastre.
-Prioritizați zonele critice.
-Analizați și alegeți echipamentul.
-Comparați și alegeți.
Determinați un buget
Modul de a efectua cea mai inteligentă achiziție a unei mașini second hand, de exemplu, este de a stabili un buget de la bun început.
În acest fel, veți evita ca anumit model sau cu un echipament specific să devină capriciu. Este posibil ca ceea ce este acum doar un capriciu pe termen lung să nu vă ofere un nivel ridicat de satisfacție, ci să implice o cheltuială financiară mai mare decât v-ați putea permite.
Nu este necesar să stabiliți un buget complet închis, dar trebuie să cunoașteți limitele de finanțare.
Cheia este de a face un calcul adecvat al costului total al deținerii unui vehicul ( care este costul global al disponibilității mașinii voastre pentru un anumit număr de ani).
Definiți nevoile specifice ale familiei voastre
Fiecare familie este diferită și acest lucru trebuie să se reflecte în alegerea vehiculului. Există multe variabile de luat în considerare. Iată câteva dintre cele mai relevante:
Număr de membri
Numărul celor care alcătuiesc familia este, desigur, cel mai important factor. Aceasta va influența mai ales locurile necesare, precum și volumul necesar în portbagaj, în special în călătoriile pe distanțe lungi.
Rețineți că cei mici și jumătatea dvs. nu vor fi singurii care vor călători cu dvs. Probabil că vor călători și alte persoane cu dvs.
Nevoile de mobilitate
Această zonă include mulți factori:
-Mașină primară sau secundară: în funcție de faptul dacă mașina de familie va fi vehicul principal sau o opțiune secundară, va trebui să găsiți un echilibru între nevoile de călătorie ale întregii familii, deplasarea la locul de muncă cu mașina, precum și costul de întreținere rezultat din utilizarea mai mare sau mai mică a vehiculului.
-Sfera urbană sau rurală: nevoile de mobilitate urbană sunt considerabil diferite de cele ale zonelor rurale. Distanțele parcurse, calitatea drumurilor, posibilitățile de parcare, siguranța și chiar vremea sunt factori care ar trebui cântăriți.
-Kilometrajul anual: numărul de kilometri pe care îl veți face cu mașina este o altă variabilă importantă. Nivelul cerințelor pe care le supuneți mecanicilor vehiculului, precum și costurile întreținerii, înlocuirii combustibilului și a anvelopei variază substanțial între un model sau altul.
-Obiceiuri de petrecere a timpului liber: obiceiurile familiale de petrecere a timpului liber reprezintă nevoi specifice pe care trebuie să le luați în calcul. De obicei, mergeți la plajă sau la munte? Vă place să schiați Sunteți fani ai camping-ului sau sporturilor periculoase? Călătoriți cu mașina la sfârșit de săptămână? Caracteristicile vehiculului ar trebui să se adapteze la acest tip de obiceiuri.
Echipamente specifice pentru familii
Dacă vreți să călătoriți cu copiii confortabil, este necesar să aveți anumite elemente care să le garanteze siguranța, confortul în timpul călătoriei și chiar distracția. Scaune înclinate pentru a extinde portbagajul, suporturile pentru pahare, DVD playerele, aer condiționat zonal, porturi USB multiple sunt doar câteva exemple.
Prioritizați zonele critice
Indiferent de ceea ce este indicat în secțiunea anterioară, recomandăm cu tărie acordarea priorității următoarelor elemente:
-Sisteme de securitate
-Număr de uși
-Tipul ușilor din spate
-Portbagaj și spațiu de depozitare
Analizați și alegeți echipamentul
Am menționat deja că este convenabil ca vehiculul de familie să aibă echipament care să facă călătoria confortabilă și distractivă pentru copii.
Ei bine, există și alte elemente ale echipamentului care pun accent pe experiența de conducere a ocupanților adulți, care și ele trebuie luate în considerare.
Tapițeria de lux nu este o opțiune bună dacă călătoriți cu copii mici sau animale de companie. Cu toate acestea, camerele de vedere din spate sau sistemele de asistență la parcare vă vor face viața mult mai ușoară atunci când vine vorba de parcarea vehiculelor mari, cum ar fi mașinile de familie.
Trapa, GPS-ul integrat sau scaunele din față Premium sunt alte elemente disponibile în multe vehicule de familie, care vor îmbunătăți considerabil confortul mașinii, fără a interfera cu caracterul său familial.
Nu în ultimul rând comparați diferite modele înainte de a alege. Intrați în parcul auto online al Auto Rulate București, deoarece acolo veți găsi o gamă variată de mașini second hand. Odată aleasă și achiziționată mașina, veți primi garanție 12 luni, revizie la livrare și verificare completă, service personal, service post vânzare, credit începând cu 6% aprobat pe loc, km garantați 100%, printre altele.
Spor la cumpărături!