Partidul AUR, în vizorul poliţiei. Document oficial

Partidul AUR, în vizorul poliţiei. Document oficial Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Poliția explică creșterea partidului AUR prin „inundarea spațiului informațional românesc cu dezinformări și teorii ale conspirației”.

Partidul AUR, în vizorul poliţiei. Un document oficial al Poliției Române, asumat și aprobat de Guvern, vine să explice cum  se luptă autoritățile românești cu narativele ostile și cu propaganda grupărilor extremist-teroriste din România.

Mai multe capitole din acest document vorbesc despre dezinformări, terorism, extremiști, radicalizări, propagandă și narative ostile, scrie Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Partidul AUR, ajuns în vizorul oamenilor legii

În document, nu se specifică la modul explicit numele partidului AUR. Dar se spune că “exponenții formațiunilor extremiste” au reușit inclusiv organizarea mai multor manifestații de protest de amploare împotriva autorităților”.

Pericolul identificat de oficialii Poliției face referire la „simpatizanți cu viziuni extremiste” care ar avea ca scop infiltrarea și deturnarea unor proteste pașnice”.

„Pe termen mediu, condițiile propice propagării curentului extremist la nivel național se mențin”, se afirmă în documentul guvernamental.

Oficialii poliției susțin că în anul 2022, față de anul 2021, în condițiile creșterii numărului manifestărilor publice și, implicit, al misiunilor de asigurare a ordinii publice, a crescut de aproape 4 ori numărul infracțiunilor constatate.

Partidul AUR

Sursă foto: George Simion/ AUR

Confirmare a existenței teroriștilor pe teritoriul României

Un document oficial al statului român, cum este cel despre care facem referire în acest articol, vorbește despre existența unor teroriști străini și români pe teritoriul României.

„În România, terorismul şi radicalizarea în scop terorist se manifestă punctual, ideologiile extremist-teroriste având incidenţă, atât la nivelul unor cetățeni străini prezenți pe teritoriul național, cât şi a unor cetăţeni români”, se afirmă în document.

Denumite drept “entități teroriste/ extremiste”, acestea speculează oportunitățile și avansul tehnologic asociate domeniului IT&C.pentru punctarea, radicalizarea și, în final, recrutarea unor persoane, spectrul activităţilor vizate”.

Fără a se exemplifica, în documentul guvernamental se vorbește despre “propagarea accelerată a informațiilor privind evenimente cu un puternic impact emoțional”.

Cum ar fi cele în care sunt implicați membri ai unor grupări infracționale organizate,. Dar și creșterea semnificativă a numărului de informații eronate și dezinformări disponibile în spațiul public contribuie la amplificarea artificială a unor evenimente, deturnarea în scop violent a unor manifestații publice. Precum și la divizarea treptată și polarizarea societății.

Aici sunt identificate campaniile informaționale bazate pe dezinformare, informare malițioasă, propagandă. Acestea “pot crea efecte inițial în planul ordinii publice, urmate de rezultate în cascadă la nivelul politic, economic”.

Foști membri partidul AUR acuză formaţiunea că nu lucrează pentru structurile parlamentare

Ciprian Ciubuc a fost exclus din partid. Pentru că nu a fost de acord cu decizia lui George Simion de a-i înregistra pe cei care au votat la congresul din martie alegerea noului președinte.

Deputatul spune acum că AUR a devenit un partid controlat de George Simion. Iar din umbră, de omul de afaceri Marius Lulea. Mai mult decât atât, formațiunea a ajuns să fie condusă de „căței”.

„Așa s-a ajuns ca partidul să fie controlat de căței care stau în două labe și care nu l-au contestat niciodată pe George Simion. Au ajuns să fie secretarele în conducerea partidului. Sunt actualmente patru persoane fără studii superioare în conducerea AUR”, afirmă Ciprian Ciubuc.

Acuzații spre conducerea partidului au venit și din partea senatoarei Evghenia Aelenei. Aceasta a precizat că partidul AUR este un partid extremist. Mai mult decât atât, ea a dezvăluit că Simion i-a înregistrat în propriile case, pentru a vedea dacă vorbesc de rău conducerea sau nu.

„Ne-am trezit înregistrați inclusiv la noi acasă. Am fost de 16 ori înregistrați la noi acasă. Și în casă, și la ședințe. Peste tot, în orice situație eram înregistrați și înregistrările au fost date către conducerea partidului. Iar conducerea partidului le-a auzit și ne-a acuzat că am vorbit despre ei”, a spus senatoarea. Ea a mai dezvăluit că a fost și amenințată cu violența de colegi de partid.