Partidul Alianța Pentru Patrie cere Guvernului să renunțe la modificările pe Codul Fiscal

Partidul Alianța Pentru Patrie cere Guvernului să renunțe la modificările pe Codul FiscalCodul fiscal. Sursa: Arhiva EVZ

Partidul Alianța Pentru Patrie (APP) a cerut Guvernului să renunțe la modificările aduse Codului Fiscal și avertizează instituția că Avocatul Poporului a fost sesizat cu privire la neconstituționalitatea ordonanței ce aduce noile modificări.

Fondatorul APP, Codrin Ștefănescu, a transmis un comunicat de presă în care se arată că Guvernul României a fost solicitat să renunțe la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal.

APP a sesizat Avocatul Poporului 

Potrivit comunicatului de presă emis, prin noile prevederi legislative „românii, și așa sărăciți și dijmiuți sunt suprataxați și supraimpozitați”. De asemenea, s-a cerut renunțarea și la suprataxarea locuințelor personale, atât din mediul urban, cât și rural.

Codrin Ștefănescu a mai punctat că în această direcție a fost sesizat Avocatul Poporului prin care i se solicită să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire neconstituționalitatea Ordonanței nr. 16/2022 ce aduce modificări Codul fiscal.

Legea privind modificarea Codului fiscal este considerată de APP ca fiind una „antiromânească”.

„Sperăm că discuțiile pe acest Proiect de lege va fi susținut și de alți parlamentari, contrar dispozițiilor primite de la șefii lor de partid. Sperăm să se responsabilizeze, măcar din interes față de familiile lor, față de electorii care i-au votat și i-au trimis în parlament, nu pentru a emite legi sau a aproba Ordonanțe înrobitoare, imposibil de suportat de către orice familie de români, sau cu vizibil caracter antiromânesc”, se arată în comunicatul de presă transmis.

APP va sesiza CCR și Avocatul Poporului cu privire la Legile justiției

APP va sesiza CCR pentru declanșarea controlului de constituționalitate pe Legile justiției, pregătite de ministrul Cătălin Predoiu. De asemenea, partidul va sesiza și Avocatul Poporului pentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților cetățenești prin aceste legi.

Potrivit comunicatului, miercuri, în Parlamentul României, se va întruni Comisia Specială Comună a Camerei Deputaților și Senatului României. În cadrul acesteia, membri APP vor aduce propriile modificări și amendamente, în jur de 40, la Pachetului Legilor Justiției.

„Prin aceste modificări legislative, Ministerul justiției vrea să transforme CCR și instanțele naționale, în anexe ale instanțelor europene. În privința Legilor justiției, sistemul judiciar cunoaște un regres, independența sa fiind grav afectată.