Evenimentul ZileiPoliticaPartidele trăsnite care vor să schimbe România

Partidele trăsnite care vor să schimbe România

Partidele trăsnite care vor să schimbe România
Temerari, inițiați într-o altă lume, profesori și oameni de bună credință și-au înființat formațiuni politice. Multe nu au sediu, membri, dar au idei originale pentru viitorul țării

În septembrie 2014, Mărioara Radu, o profesoară pensionară, solicita Biroului Electoral Central înscrierea candidaturii sale pe buletinele de vot pentru alegerile pentru Cotroceni. Susținea că este sprijinită de PARTIDUL ROMÂNIA FLOARE (PRF). Semnul electoral erafloarea albă de brândușă.

„Este un simbol al păcii, floarea este orientată de la centru spre dreapta, precum opţiunea mea politică personală, de centru dreapta”, a declarat femeia.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: „Poza este o imagine tipică de paradis urban, așa cum poate fi România în viziunea mea”, declara Eduard Manolea. Pesisajul este din SUA și se numește Valea PapagalilorVotare originală

Deoarece nu a avut succes să-i concureze pe Ponta și Iohannis, din cauza lipsei numărului de semnături necesare, liderul politic le-a cerut simpatizanților să o voteze întrun mod original.


FOTO: Partidul „Totul pentru Țară” a fost dizolvat anul acesta, fi ind acuzat de procurori de promovarea unor valori fasciste„Faceți pe buletinele de vot, pe ultima pagină, un dreptunghi pe care scrieți: candidata susținută de Partidul Romania Floare. Apoi, ștampilați în dreptunghi”, a fost mesajul transmis de Mărioara.


Majoritatea partidelor de cartier nu sunt recunoscute oficial de instituțiile statului, fiind doar un mod de socializare de cartier pentru conducerea formațiunii politice


Un alt partid mic și necunoscut este PARTIDUL RENAȘTEREA ROMÂ- NIEI, înființat de Ștefan George Eugen Popa, inginer decedat în urmă cu patru ani. Printre ideile promovate de partid se numără și aceea că înaintașii poporului român aveau „etnia daciană”.


FOTO: ^ Carnet de membru al Partidului Național Pentru Patri


Astfel, după protestele de la sfârșitul lui 2011, reprezentanții partidului au anunțat că în Piața Univeristății sunt doar „românii, adică etnia de bază a dacienilor. Nu sunt aici unguri, ţigani, armeni şi, mai ales, nu sunt admişi aici politicienii de azi”.

Unul dintre cei mai cunoscți lideri ai unor partide liliputane este Eduiard Manole. PARTIDUL DEMNITĂȚII NAȚIONALE este formațiunea pe care o conduce. Acesta a strâns chiar 1% din opțiunile de vot din anul 2000. Om de afaceri, el promitea crearea unui paradis politic și administrativ în cazul în care va conduce România.


FOTO: Constantin Rotaru, președintele Partidului Socialist Român


Lista partidelor anonime

Pe lista formațiunilor politice altfel se mai regăsesc: Partidul Prodemo, Partidul României Europene, Partidul Comunității Nepeceriști, Partidul Stângii Unite, Partidul Demnității Naționale, Partidul Creștin, Partidul Totul Pentru Țară, Partidul Național Pentru Patrie, Partidul Mileniului III devenit Partidul Republican, Partidul Particularilor, Partidul Social Democrat Tradițional Român


Accesează: