Evenimentul Zilei > Politica > Partenerii au REALIZAT că Dragnea joacă „pe sub masă”. DECIZIA pe care a luat-o Călin Popescu Tăriceanu
Partenerii au REALIZAT că Dragnea joacă „pe sub masă”. DECIZIA pe care a luat-o Călin Popescu Tăriceanu

Partenerii au REALIZAT că Dragnea joacă „pe sub masă”. DECIZIA pe care a luat-o Călin Popescu Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, joi seara, un anunț avertisment către partenerul său de coaliție, Liviu Dragnea. El a lăsat de înțeles că va candida la alegerile prezidențiale.

„Ceea ce vă pot spune este că mă gândesc foarte serios la o candidatură la prezidențiale. Nu mă întrebați dacă îmi anunț candidatura sau dacă merg alături de PSD, ori separat. Nu s-a făcut această discuție”, a declarat Tăriceanu, la Digi 24.

Întrebat dacă, în condițiile în care  PSD nu vrea un candidat comun, va candida singur cu ALDE, președintele liberal-democraților  a dat, din nou, un răspuns cu subînțeles. „Nu pot să răspund la această întrebare. Ați dat dumneavoastră răspunsul implicit”, a afirmat Tăriceanu. Acesta a adăugat că există diferite variante, dar că cele mai multe șanse le au dacă merg împreună, PSD și ALDE.

Am contactat un alt lider al formațiunii, care a declarat că „s-a prins și Tăriceanu că Dragnea joacă pe sub masă”. „Este foarte clar că la europarlamentare vom merge separat și devine și mai clar, dacă nu era până acum, că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la prezidențiale. El știe că nu va câștiga, toată lumea știe asta, dar acesta este jocul, trebuie să-i creeze toate condițiile lui Iohannis”, ne-a declarat acesta.

Politicianul a mai spus că tensiunile în Coaliția aflată la guvernare sunt tot mai mari, la toate nivelurile și că „nu mai durează mult până la picătura care umple paharul”.