Presupusa scrisoare trimisă către familia Măceșanu și semnată de Dincă a produs o undă seismică în România, notorietatea cazului aducând o greutate în plus live-ului făcut de Cumpănașu în momentul în care acesta a citit mesajul lui Dincă.
Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al Evenimentului Zilei, a analizat situația, probabil unică, în care se află cazul Caracal.
Deși probe nu există pentru a fi convinși că Dincă este cel care a așternut rândurile pe hârtie, din conținutul scrisorii pot fi observate un amalgam de personaje care reiese fără voia autorului.
„Nu știm dacă această scrisoare este scrisă de Dincă. Ar fi foarte interesant dacă ea ar fi analizată grafologic și stabilit dacă este scrisul lui Dincă. Dacă este scrisă de el, scrisoarea este una absolut uluitoare pentru că în ea regăsim mai multe roluri pe care Dincă le joacă, acesta intrând în pielea mai multor personaje”, menționează Mirel Curea.
Dincă, trei într-unul!
„Cuvintele așternute pe hârtie, deși sub semnul puerilului, sunt absolut uluitoare”, precizează Mirel Curea, care a identificat personajele care ies la suprafață.
„Primul personaj, tipul elegant și empatic, cel care felicită familia Măceșanu pentru educația de care dă dovadă și pentru ponderea pe care o are în manifestări. Îi consolează pe aceștia și îi felicită dintr-o postură superioară.
Al doilea personaj este criminalul care are ceva remușcări, dar își găsește și scuze. L-a enervat victima, și-a ieșit din fire, a pocnit-o și ce să vezi, ea a murit!
Al treilea personaj este de-a dreptul fabulos! Acesta sfătuiește familia victimei în cine să aibă încredere, pe mâna cui să meargă și de cine să se ferească. Semnalează chiar și un Iuda aflat în preajmă. Mai mult, identifică și interesele pe care această „Iudă”, vărul Cumpănașu, le-ar avea față de cazul Caracal, scopurile pentru care speculează tragedia.
Dincă reușește, chiar și performanța de a intra în pielea anchetatorilor și ia apărarea organelor. Pledează în favoarea solidității dosarului, arătând că el este „beton” și că familia trebuie să aibă maximă încredere în anchetatori. Ușurința cu care Dincă trece din pielea unui personaj în cea a altuia poate fi foarte interesantă pentru psihiatri, iar nouă, din perspectivă jurnalistică, ne arată un Dincă cu o percepție patologică despre sine, una care în face să se simtă apt pentru consiliere juridică și psihologică, pentru analiză în general, susține Mirel Curea.
În varianta în care Dincă nu este semnatarul scrisorii, Mirel Curea anunță că există un singur deznodământ. „În cazul în care nu este scrisă de Dincă, reținem două chestii importante: textul este o tentativă naivă de credibilizare a dosarului și îl de compromitere a lui Alexandru Cumpănașu”.