Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentul, în criză de GHIZI. Cum vor să rezolve problema aleșii
Parlamentul, în criză de GHIZI. Cum vor să rezolve problema aleșii

Parlamentul, în criză de GHIZI. Cum vor să rezolve problema aleșii

Palatul Parlamentului este deschis vizitatorilor. În ultima vreme însă, vizitele s-au redus din cauze administrative. Ghizilor nu le-au mai fost prelungite contractele de colaborare. Situația se va discuta mâine în ședința conducerii Camerei.

"Mâine, de la ora 9,45, va mai fi un Birou Permanent scurt pentru o situaţie de urgenţă administrativă. Din 1 februarie nu mai sunt ghizi pentru vizitele în Palatul Parlamentului şi atunci trebuie să se găsească o soluţie pentru această problemă", a anunţat secretarul Camerei, Ioana Bran

Ea a spus că această problemă administrativă a apărut din cauza contractelor de colaborare pe baza cărora au fost angajaţi ghizii, menţionând că trebuie făcută o modificare în structura de organizare. 

Potrivit Agerpres, întrebată de ce nu mai sunt ghizi, Ioana Bran a explicat: "Din cauza contractelor de colaborare nu se mai poate şi atunci probabil se va face o modificare în structura de organizare a Palatului pentru a-i angaja efectiv. Se va face un concurs. Mâine se va stabili soluţia concretă".