Editura Evenimentul si Capital

SCANDAL la Parlamentul European. MACOVEI, ÎN FAŢA UNOR ACUZAŢII grele. „Astfel de devieri scandaloase nu sunt tolerabile!”

Monica Macovei
Autor: | | 13 Comentarii | 37940 Vizualizari

Parlamentarul PSD, Liviu Pleşoianu, a luat-o în colimator pe Monica Macovei, membră a Parlamentului European, după ce la data de 30 ianuarie 2018, aceasta și Sven Giegold au fost organizatori și gazde ale unei expoziții fotografice care i-a atras atenţia social-democratului. Drept urmare, acesta a adresat o scrisoare deschisă membrilor PE, în care solicită luarea unor măsuri împotriva Monicăi Macovei, întrucât cea care a fost şi ministru al Justiţiei ar fi încălcat prezumţia de nevinovăţie.

Pleşoianu a redactat documentul şi în limba engleză şi a postat scrisoarea pe contul său de Facebook. Mai jos, redăm integral textul plângerii sale către parlamentarii de la Bruxelles.

„Scrisoare deschisă către toți membrii Parlamentului European: Veți tolera comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastră – europarlamentara Monica Macovei și europarlamentarul Sven Giegold, care încalcă fățiș chiar Directiva Parlamentului European?

Stimați membri ai Parlamentului European,

În calitate de membru al Parlamentului României, vă cer cu toată considerația să reacționați public față de maniera grosolană în care europarlamentarii Monica Macovei și Sven Giegold au încălcat și nesocotit Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 (privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție). După cum sunt convins că știți deja, Directiva UE solicită în mod clar abținerea de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, în instanță sau în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a evita să se dea impresia că sunt vinovate:

„(21) Atunci când este fezabil, autoritățile competente ar trebui, de asemenea, să se abțină de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, în instanță sau în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a evita să dea impresia că sunt vinovate.”

În data de 30 ianuarie 2018, la ora 18.00, în Parlamentul European, europarlamentarii Monica Macovei și Sven Giegold au fost organizatori și gazde ale expoziției fotografice „România în stradă. Vrem Justiție, nu corupție”. Printre alte fotografii făcute în timpul protestelor pe care le stimulează europarlamentara Monica Macovei, a fost expusă și una în care apar mai mulți politicieni purtând uniformă penitenciară. ...Sunt două mari probleme cu această fotografie:

1. Cei mai mulți dintre politicienii plasați grafic în uniforme penitenciare sunt persoane care nu au fost niciodată declarate vinovate de către o instanță judecătorească. Mai mult, apare acolo și figura unei persoane care nu e nici măcar suspectă sau acuzată de ceva!

2. Europarlamentarii Monica Macovei și Sven Giegold au organizat această expoziție și au hotărât să expună în Parlamentul European o fotografie care încalcă în mod grosolan prezumția de nevinovăție prin „prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate, (...) în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a DA impresia că sunt vinovate”!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI