Evenimentul Zilei > Politica > Parlament: PRESA are acces la AUDIEREA Guvernului Cioloș legat de gaura de 10 miliarde lei pe bugetul 2016
Parlament: PRESA are acces la AUDIEREA Guvernului Cioloș legat de gaura de 10 miliarde lei pe bugetul 2016

Parlament: PRESA are acces la AUDIEREA Guvernului Cioloș legat de gaura de 10 miliarde lei pe bugetul 2016

La audierea în Parlament a fostului secretar de stat din Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru aleșii specialiști au votat pentru a lăsa presa să participe la ședință. Șefii Comisiilor parlamentare de buget-finanțe au propus, ieri, ca jurnaliștii să nu aibă acces în sala audierilor.

Tot azi, va fi audiat și fostul secretar de stat din Cabinetul Cioloș de la ministerul Dezvoltării. În funcție de rezultatele audierilor, parlamentarii vor decide dacă vor fi audiați săptămâna viitoare foștii miniștri ai Finanțelor, Anca Dragu, și al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în frunte cu fostul premier Dacian Cioloș. Șeful Comisiei de buget a Camerei Deputaților, Leonardo Badea, a anunțat că vor fi audiați și reprezentanții Curții de Conturi, după ce își vor finaliza raportul în legătură cu estimările bugetului 2016.

Parlamentarii USR, care au fost membri ai Guvernului condus de fostul premier Dacian Cioloş, şi care sunt invitaţi la audierile de la Comisiile de buget-finanţe referitoare la rectificările bugetare din 2016, consideră inutilă participarea lor la acele şedinţe, scrie formațiunea într-un comunicat de presă. Ei susțin că ancheta din Parlament este "o mascaradă fără un alt scop decât cel politic, al PSD".