Evenimentul Zilei > Politica > Vom avea PARLAMENT MAI MIC? Declarația lui Dragnea PUNE pe GÂNDURI Legislativul
Vom avea PARLAMENT MAI MIC? Declarația lui Dragnea PUNE pe GÂNDURI Legislativul

Vom avea PARLAMENT MAI MIC? Declarația lui Dragnea PUNE pe GÂNDURI Legislativul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat luni că nu are o mare rezervă în a susţine un Parlament cu 300 de membri.

El a precizat că acesta nu este un subiect închis. „Eu nu am o mare rezervă în varianta de 300 de parlamentari, ba dimpotrivă. (…) Nu e un subiect închis. (…) Ideea de a avea un număr mai mic de parlamentari (…) este o idee pe care eu am agreat-o atunci când a fost discutată. (…) Vom vorbi despre asta”, a declarat Dragnea, la Parlament

Senatorul Traian Băsescu a afirmat luni că preşedintele Klaus Iohannis a ales corect atunci când a pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale în cazul Laurei Codruţa Kovesi, precizând că rămâne de văzut dacă va fi respectată şi hotărârea CCR prin care a fost validat referendumul ce reduce la 300 numărul parlamentarilor. 

'„Preşedintele Iohannis a ales corect punând în aplicare decizia CCR şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi. Este acum de văzut dacă cei care îi cereau imperativ preşedintelui Iohannis să respecte decizia CCR sunt la rându-le dispuşi să pună în aplicare decizia CCR prin care a fost validat referendumul care reduce la 300 numărul parlamentarilor. Hai băieţi, puţin curaj. 300”', a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, luni, pe Facebook, referindu-se la faptul că, în 2009, a declanşat un referendum pentru ca Parlamentul să devină unicameral şi să aibă 300 de parlamentari.